93 milyondan fazla Avrupalı yoksulluk riskinde

AB Ülkelerinde Yoksulluk ve Sosyal Dışlanma Riski Yaygın!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), AB ülkelerinde 2024 yılına ilişkin yoksulluk ve sosyal dışlanma riski altında kalan kişilere yönelik verilerini paylaştı.

Verilere göre, geçen yıl AB’de yaşayan nüfusun %21’i yoksulluk veya sosyal dışlanma tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Toplamda, AB ülkelerinde tam 93,3 milyon insan yoksulluk sınırında yaşamını sürdürdü.

Yoksulluk sınırında yaşayanların oranının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla Bulgaristan (%30,3), Romanya (%27,9), Yunanistan (%26,9), İspanya (%25,8) ve Litvanya (%25,8) oldu.

En düşük yoksulluk veya sosyal dışlanma riski yaşanan ülkeler ise Çekya (%11,3), Slovenya (%14,4), Hollanda (%15,4), Polonya (%16) ve İrlanda (%16,7) olarak belirlendi.

Yoksulluk oranı Almanya’da %21,1, Fransa’da %20,5 ve İtalya’da %23,1 seviyesinde gözlemlendi.

Related Posts

Enerji ithalatı faturası martta arttı

Türkiye’nin enerji ithalatı için ödediği tutar, martta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6,4 artarak 5 milyar 864 milyon 68 bin dolar oldu.

TÜİK açıkladı: Hizmet sektöründe fiyatlar artıyor!

Hizmet sektöründeki fiyatlar mart ayında yukarı yönlü hareketini sürdürdü. Ulaştırmadan konaklamaya birçok alanda maliyet artışları dikkat çekti.

UTTS sancılı başlıyor

Aşırı pahalı fiyatla satıldığı için yoğun eleştiri alan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS), uygulamanın başlayacağı 1 Mayıs’a iki gün kala çöktü. Saatlerce giderilemeyen teknik arıza nedeniyle Türkiye genelinde Taşıt Tanıma Birimi (TTB) montajı yapılamadı.

ABD’de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,16 dolardan işlem görüyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir