Kemal Kılıçdaroğlu’ndan teğmenlerin ihraç kararına sert tepki: ‘Bu ülkenin mayası bağımsızlık, ruhu Kuvayı Milliye’dir’

Diploma töreninden sonra kılıç çatarak “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” diyen teğmenlerden 5’i, az önce açıklanan kararla TSK’den resmen ihraç edildi. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), “5 teğmene Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ayırma cezası verildi” açıklamasında bulundu.

Açıklamanın ardından CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu X hesabından yaptığı açıklama ile karara tepki gösterdi.

“KİMSE UMUTSUZLUĞA KAPILMASIN”

Kılıçdaroğlu’nun açıklaması şu şekilde:

“Sevgili halkım, Bir grup genç teğmen, yalnızca “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedikleri için ordudan ihraç edildi! Bu karar, sadece o gençleri değil, Cumhuriyet’e gönül vermiş milyonları hedef alıyor.

Bugün, Atatürk’e bağlılık göstermek suç sayılıyorsa, bilin ki Cumhuriyet’in temelleri sarsılmaya çalışılıyor. Ama nafile! Bu ülkenin mayası bağımsızlık, ruhu Kuvayı Milliye’dir.

Kimse umutsuzluğa kapılmasın! Mustafa Kemal’in askerleri ne ihraç edilir ne de susturulabilir! Cumhuriyetimizi ve onun değerlerini sonuna kadar savunacağız.”

Related Posts

İBB’de ortaya çıkan akılalmaz olay: Dünyanın en ucuz helikopterini AKP’li belediye satmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir helikopterin 510 bin TL+KDV’ye ihale edildiğini açıkladı.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

İklim Kanunu Teklifi, Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘İklim Kanunu Teklifi’ kabul edildi.

İstanbul’da deprem mi oldu? 2 Temmuz anlık depremleri görüntüleme ekranı (Kandilli-AFAD)

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.

LeMan dergisi hedefte: Bir de mali soruşturma başlatıldı!

LeMan dergisine mali soruşturma başlatıldı. Bu kapsamda derginin “yurt dışından mali destek alınıp alınmadığı” araştırılacak.

Sıra beklediği için sinirlendi; Kasiyer kadının burnunu kırdı!

Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bir markette kasiyer Kübra K., tartıştığı müşteri Vedat K.’nin yumruklu saldırısına uğradı. Burnunda çatlak oluşan kasiyer hastaneye kaldırıldı, şüpheli ise gözaltına alındı.