Suriye’ye Dönen Suriyeliler Türkiye’ye Teşekkür Etti

SURİYE’de Baas rejiminin sona ermesinin ardından ülkesine dönen Abdulgani El Ömer (36), “Dönüyoruz ama gönlümüz sizinle. İnşallah ileride Türkiye’ye yine gelirim ama bu defa gezmek için” diye konuştu.

Baas rejiminin yıkılmasının ardından Suriyelilerin, Cilvegözü Gümrük Kapısı’nda yasal işlemlerini yaptırıp, vatan topraklarına dönüşü sürüyor. Sabahın ilk ışıklarıyla gümrük kapısına gelen Suriyeliler, Göç İdaresi Başkanlığı’nın mobil hizmet aracından işlemlerini yaptırıp, beraberinde getirdikleri eşyalarla ülkelerine geçiyor. Suriyelilerin geçişlerinde ihtiyaç halinde, sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra askerler de yardımcı oluyor. Aileleri işlemler için bekleyen çocuklar da kendileri için kurulan konteynerde oyun oynayıp, zaman geçiriyor.

Kapıda işlemlerini yaptıran Suriyelilerden Hüseyin Abdulhadi (26), 10 yıl önce Türkiye’ye sığındıklarını belirterek, “Allah’a şükürler olsun Suriye özgürlüğüne kavuştu. Allah bizi kurtardı. Ülkemize dönüyoruz. Türkiye bizim içim çok uğraştı, çaba harcadı. Türkler bizim kardeşlerimiz. 10 yıl kaldım, gurbette kaldık, Allah Türkiye’den razı olsun. Biz kardeşiz, bütün Müslümanlar kardeştir” dedi.

Abdulgani El Ömer ise 10 yıl önce evlendikten sonra Türkiye’ye geldiğini kaydederek, “Arkadaşlarım oldu. Türkleri çok sevdim. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Dönüyoruz ama gönlümüz sizinle. Suriye daha iyi olacak. İnşallah ileride Türkiye’ye yine gelirim ama bu defa gezmek için. Tüm Türk vatandaşlarına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘HALKIMIZIN BİZE İHTİYACI VAR’

Macit Elrur (25) ise “7 yıl Türkiye’de kaldım. Sağlık personeliyim. Benim milletimin, halkımın bana ihtiyacı var. Türkiye bize çok yardım etti. Üzülerek gidiyoruz ama sonuç olarak bizim memleketimiz ve gitmemiz lazım, halkımızın bize ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Related Posts

Çanakkale’de ciğerlerimiz sigara izmaritiyle yanmış!

Çanakkale’deki orman yangınının çıkış nedeninin yere atılan sigara izmariti olduğu ortaya çıktı. İki kişi gözaltında.

İran’da çatışma: Emniyet ile silahlı grup karşı karşıya geldi

İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü, 4’ü polis 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı için harekete geçtiler: CHP İl Örgütü’nden suç duyurusu

CHP Samsun İl Örgütü, Cumhuriyet’in ilanı için “kanlı darbe” diyen eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Zehir taciri aileye idam cezası gündemde

Malezya, Pasir Mas’ta salon ve restoran işletmeciliği yapan “Yuyu” lakaplı Nur Ayu Fatihah Zaudi, eşi ve üç aile üyesi, 20 kilogramdan fazla metamfetamin, yani bilinen adıyla pil kuda, dağıtmak suçundan mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, üç ayrı adreste …

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, anjiyoya alındı

Erkan Baş’tan ‘Basel’ tepkisi: Memlekette birisi için ‘Gebersin’ dendiğinde akla sadece Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünü?

TİP lideri Erkan Baş, ‘Basel’ lakaplı TİP üyesi Bekir Aslan’ın yaptığı paylaşım sonucunda tutuklanmasına ilişkin “Memlekette birisi birisi için ‘Gebersin’ dediğinde akla sadece Tayyip Erdoğan’ın geleceğini düşünmek nasıl bir aklın ürünüdür? ‘Bu ülkede Netanyahu’ya da laf ettirmem’ diyorsanız Allah belanızı versin. Herkes sadece Tayyip Erdoğan’ı sevmemek zorunda değil” dedi.