Bakan, 80 yaşındaki kadına süt makinesi hediye etti

Erzincan’a 10 kilometre uzaklıktaki Gümüştarla köyünde yaşayan 4 çocuk annesi Dilber Çataltepe, eşini kaybettikten sonra ailesini geçindirmek üzere hayvancılık yapmaya başladı. Köyünde çalışıp çocuklarını büyüten Çataltepe, ilerleyen yaşına rağmen 21 ineğin bakımıyla uğraşıyor. Sabah erken saatlerde çalışmaya başlayan Çataltepe, ineklerinin bakım ve beslenmesini yaptıktan sonra diğer işleriyle ilgileniyor.

Erzincan’daki kadın ve gençlere örnek olan Dilber Çataltepe’ye, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, süt sağım makinesi hediye etti. Bakan Kacır’ın gönderdiği makineyi Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Osman Demirdöğen, Gümüştarla köyünde ziyaret ettiği Çataltepe’ye teslim etti. Çataltepe’nin yaşantısıyla herkese örnek olduğunu belirten Demirdöğen, “DAP Bölge Kalkınma İdaresi olarak bölgedeki üreticileri desteklemeye, onların işlerini kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Dilber Teyze’nin hayvancılık yapması ve 21 hayvana bakmasıyla ilgili basına yansıyan haberler üzerine Sayın Bakanımız, süt sağım makinesini hediye olarak gönderdi. 7’den 70’e bütün üreticileri desteklemek adına süt sağım makinesini Dilber Teyze’ye hediye ediyoruz” diye konuştu.

‘KİMSEYE MUHTAÇ OLMADIM’

Eşinin ölümünden sonra da hayvancılığı sürdürdüğünü belirten Dilber Çataltepe, 21 ineği olduğunu, 3 boğayı kesime göndereceğini ifade ederek, “30 yaşında eşimi kaybettikten sonra hayvancılığı hiç bırakmadım. Hiçbir zaman yokluk görmedim, kimseye de muhtaç olmadım. Çocuklarımı büyüttüm. Şimdi bir oğlum ve gelinim benimle birlikte hayvancılık yapıyor. Gençlere de hayvancılığı yapmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Bakan Kacır’a hediyesi için teşekkür eden Çataltepe, 21 ineği elle sağmanın zor olduğunu belirterek, artık işlerinin daha da kolaylaşacağını bildirdi.

Related Posts

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde CHP’lilerden pankartlarla protesto: ‘Turp Radyo Televizyonu’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, TRT’ye ilişkin düzenlemelere CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Asırlık mirası yediler

Atatürk’ün 1937’de halkına bağışladığı dev çiftlik, AKP iktidarında ranta kurban gitti. 55 bin 538 dekarlık alan, yıllar içinde 22 bin 428 dekar küçüldü.

İmamoğlu’ndan ‘diploma’ çıkışı… Videoyla yanıt verdi: ‘Bu kararı alanlar mutlu olamayacak’

Marmara (Silivri) Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından diplomasının iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’nin aldığı karara tepki göstererek, bu adımın okulumun tarihine “kara bir leke” sürdüğünü belirtti.

ABD’den Tayland sınırında faaliyet gösteren Myanmar’daki milis gruba yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Myanmar’ın Tayland sınırındaki “Sınır Muhafız Güçleri” (BGF) adlı milis gruba, “insan kaçakçılığı ve çevrim içi dolandırıcılık” yaptığı gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

Havada kaos: Kule 90 saniye boyunca ‘kör oldu’ uçaklarla bağlantı koptu

ABD’de bir havalimanında nisan ayının son günlerinde yaşanan uçuş iptali ve gecikmelerin radar ve radyo iletişiminin kopması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.