Narin Güran cinayetiyle ilgili 4 çocuk hakkında takipsizlik kararı

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında 4 çocuk hakkında bazı suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos 2024’te kaybolan ve 8 Eylül 2024’te Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın cinayetine ilişkin 4 çocuk hakkında bazı suçlardan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma tamamlandı.

TAKİPSİZLİK KARARI

Başsavcılık, aralarında amca Salim Güran’ın işçisi olan ve hakkında “suçluyu kayırma” suçundan 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanarak Diyarbakır 2. Çocuk Mahkemesine sunulan 16 yaşındaki R.A. hakkında “çocuğu kasten öldürmek” ve “suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda, R.A. ile ilgili şunlar yer aldı: “Suça sürüklenen çocuk R.A. hakkında ilk olarak alınan beyanlar, çeviri içeriği ve tüm dosya kapsamında ‘kasten öldürmeye yardım etme’ suçundan soruşturma yürütülmüş ise de dosyanın geldiği aşama itibarıyla yapılan soruşturma neticesinde, suç vasfının dönüşerek eylemlerin bir bütün halinde ‘suçluyu kayırma’ eylemini oluşturduğu anlaşılmış ve bu suçtan hakkında iddianame tanzim edilmiştir. Dolayısıyla üzerine atılı ‘kasten öldürme’ suçuna ilişkin kamu davası açmaya yeterli delil elde edilemediği anlaşılmıştır.”

Related Posts

Hayvanseverlerden AYM önünde nöbet

Anayasa Mahkemesi’nin Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’na ilişkin talepleri görüşmesi üzerine, hayvanseverler AYM önünde nöbet başlattı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerde CHP’lilerden pankartlarla protesto: ‘Turp Radyo Televizyonu’

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Kanunlar ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşmelerinde, TRT’ye ilişkin düzenlemelere CHP milletvekilleri tepki gösterdi.

Asırlık mirası yediler

Atatürk’ün 1937’de halkına bağışladığı dev çiftlik, AKP iktidarında ranta kurban gitti. 55 bin 538 dekarlık alan, yıllar içinde 22 bin 428 dekar küçüldü.

İmamoğlu’ndan ‘diploma’ çıkışı… Videoyla yanıt verdi: ‘Bu kararı alanlar mutlu olamayacak’

Marmara (Silivri) Cezaevi’nde tutuklu bulunan CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından diplomasının iptal edilmesiyle ilgili açıklama yaptı. İmamoğlu, İstanbul Üniversitesi’nin aldığı karara tepki göstererek, bu adımın okulumun tarihine “kara bir leke” sürdüğünü belirtti.

ABD’den Tayland sınırında faaliyet gösteren Myanmar’daki milis gruba yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, Myanmar’ın Tayland sınırındaki “Sınır Muhafız Güçleri” (BGF) adlı milis gruba, “insan kaçakçılığı ve çevrim içi dolandırıcılık” yaptığı gerekçesiyle yaptırım uyguladı.

Havada kaos: Kule 90 saniye boyunca ‘kör oldu’ uçaklarla bağlantı koptu

ABD’de bir havalimanında nisan ayının son günlerinde yaşanan uçuş iptali ve gecikmelerin radar ve radyo iletişiminin kopması sonucu meydana geldiği anlaşıldı.