‘Öksürük Baba’nın Türbesine Saldırı: Mezar Kazdılar

Erzurum’da halk arasında “Öksürük Baba” ve “Tükürük Nene” olarak bilinen türbede, öksürük rahatsızlığı çeken hastaların şifa bulmak amacıyla dua etmeye gittiği mekanda, kimliği henüz tespit edilemeyen kişiler mezar kazdı. Olay, Yakutiye ilçesi Karskapı Caddesi’nde, 4 Mayıs 2026 tarihinde saat 00.30 civarında yaşandı. Mezarı kazmaya çalışan kişiler, bir apartmanda oturanların durumu fark etmesiyle hızla olay yerinden uzaklaştı. Sabah saatlerinde dua etmek için türbeye giden bir kadın, mezarın açıldığını görünce durumu çevredeki mahalle sakinlerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye intikal eden polis ekipleri, türbede incelemelerde bulundu.

“BU TÜRBE BİZİM İÇİN DEĞERLİ” Mahalle sakinlerinden Mehmet Yaşar Akar, olayla ilgili tepkisini dile getirerek, “Sabah burada bulunuyorduk. Dua etmeye gelen bir teyze mezarın kazıldığını fark etti. Taşları kaldırmışlar. Burada biri büyük biri küçük iki mezar var. Define mi aradılar, bilemiyorum. Burası bizim için çok önemli ve korunması gerekiyor” şeklinde konuştu. Olayın ardından, polis ekipleri şüphelilerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

ERZURUM VALİLİĞİ: “ÖKSÜRENE ŞİFA VERİR” Erzurum Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan türbelerle ilgili bilgilendirme tabelasında, “Öksürüğü olan hastalar buraya getirilerek, dua edilir ve himmet istenir” ifadesi yer alıyor. Tabelada devam eden açıklamada, “Öksürük Baba” ve “Tükürük Nene” türbelerinin mezarlarında yer alan Ayet-el Kürsi suresinin, Abbasiler ve Selçuklulardan kalma bir gelenek olduğu ve mezardakilerin “sahabe” olabileceği vurgulanıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir