Turizmin Oscarı ‘Altın Elma’ Tarsus kentine veriliyor

Türizm Yazarları Federasyonu’ndan Tarsus’a “Altın Elma” Ödülü

Dünya turizmine katkı sağlayan destinasyonlara verilen geleneksel “Altın Elma” ödülü, Dünya Turizm Yazarları ve Gazetecileri Federasyonu FIJET tarafından belirlenen tarihlerde Tarsus’a verilecek. Ödül töreni 22-24 Nisan 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Törene FIJET başkanlığında ve Türkiye Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği TYGD organizasyonuyla Tarsus Belediyesi ev sahipliği yapacak.

Basın Kahvaltısında Buluştular

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın da katıldığı basın kahvaltısında, FIJET Dünya Başkan Yardımcısı Delal Atamdede, TYGD Onursal Başkanı Hüseyin Kurtoğluları, TYGD Başkanı Gürkan Boztepe ve diğer önemli isimler yer aldı. Toplantıda konuşan Delal Atamdede, ödülün bölge turizmine olan katkısını vurgulayarak, önceki yıllarda Adıyaman, Diyarbakır, Konya, İzmir ve Ankara’ya verilen ödüllerin bölge turizminde önemli bir ivme yarattığını belirtti.

Doğru Katkılar Önemli

Atamdede, turizmin bölge ekonomilerindeki etkisine dikkat çekerek, Tarsus’un tarih, kültür, gastronomi, inanç ve sağlık turizmine sunduğu zenginliklere vurgu yaptı. Bölgenin otel kapasitesinin artırılması gerektiğini belirten Atamdede, doğru projelerle bölgenin turizm potansiyelinin artırılabileceğine inandığını dile getirdi.

Tarsus’un Potansiyeli

Tarsus Belediye Başkanı Boltaç ise, şehrin inanç turizmi açısından önemine değinerek, kentin uluslararası turizmde stratejik bir konuma sahip olduğunu belirtti. Boltaç, Tarsus’un inanç turizminin yanı sıra çeşitli projelerle kentin gelişimine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Geleceğe İnanıyoruz

TYGD Başkanı Gürkan Boztepe ise, Tarsus’un turizm potansiyeline vurgu yaparak, şehrin tarih, kültür ve gastronomi anlamında önemli bir destinasyon olduğunu dile getirdi. Boztepe, Tarsus’un turizmdeki potansiyeline olan inancını ve desteklerini aktardı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Mısır ile Çin’den dolara darbe!

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtiyor.

Fiyatları çakıldı: Otomobil devi ayakta kalmak için karı silip süpürdü

Japon otomotiv üreticileri, ABD’de devreye alınan yüksek gümrük vergilerine karşı agresif bir fiyat stratejisiyle yanıt verdi. Bloomberg News’in aktardığına göre, Japon markalar kâr marjlarını ciddi şekilde daraltarak fiyat indirimine gitti. Japonya …

BYD Seal 06 DM-i Wagon piyasaya sürüldü: 15 bin dolara 2.000 km menzil

Seal ailesinin ürün gamını genişleten BYD, “Seal 06 DM-i Touring Edition” adını taşıyan wagon modelini düzenlediği etkinlikte resmen tanıttı. Araç, Çin’de 109.800 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarken, 119.800 ve 129.800 RMB’lik iki farklı …

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …