Otomotiv sektörü neden hareketlendi! Yeniden yatırım aracı mı oldu?

Otomotiv Sektöründe Beklenmedik Yükseliş: İşte Sebepleri

Otomotiv sektöründe son dönemde beklenmedik bir hareketlenme yaşanıyor. Kredi seçeneklerinin dar olmasına ve araç fiyatlarının yüksek olmasına rağmen, özellikle Nisan ayında araç satışlarında ciddi bir artış yaşandı. Peki, bu hızlı satış artışının nedenleri nelerdir?

Rekor Büyüme

Otomobil Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nin verilerine göre, Nisan ayında otomobil ve hafif ticari araç satışları geçen yıla göre %38,8 artarak 105 bin 352 adede ulaştı. Otomobil satışları %39 artarak 85 bin 411 adet olurken, hafif ticari araç pazarı da %37,8 büyüyerek 19 bin 441 adet seviyesine yükseldi.

Kurda Hareketlilik Sürerse Artış Devam Eder

Otomotiv Satış Müdürü Burak Özkaplan, döviz kurlarındaki artışın devam etmesi halinde satışlardaki bu artışın devam edeceğini belirtiyor. İnsanlar, fiyat artışlarından etkilenmemek adına ihtiyaçlarını karşılamak için aceleyle showroomlara akın ediyorlar. Özellikle Mayıs ayı, yaz öncesi ve kurban bayramı öncesi olması nedeniyle insanlar araç alımlarını bu dönemde yapmayı tercih ediyorlar. Bu durum, otomotiv sektörünün dövize endeksli olduğunu ve insanların artık araçları yatırım aracı olarak görmeye başladığını gösteriyor.

Pazarın Lideri SUV

A, B ve C segmentlerindeki araçlar, pazarın %81,5’lik bir kısmını oluşturuyor. C segmenti araçlar %55,5 payla 171 bin 562 adet, B segmenti araçlar %25,6 payla 79 bin 242 adet satış gerçekleştirdi. En çok tercih edilen gövde tipi ise SUV otomobiller oldu, %60,7 payla 187 bin 660 satış yapıldı. SUV otomobilleri sedan ve H/B otomobilleri takip ederken, elektrikli otomobil satışlarında da dikkate değer artışlar yaşandı.

Related Posts

Eurosu olan üzülecek!

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …

Mısır ile Çin’den dolara darbe!

Mısır ve Çin, dolar bağımlılığını azaltmak ve ekonomik ilişkileri derinleştirmek amacıyla yerel para birimleriyle üç önemli anlaşmaya imza attı. Anlaşmalar kapsamında iki ülke arasındaki ticarette yuan ve Mısır lirası kullanımının artırılması hedefleniyor. Uzmanlar, bu adımın küresel finans sisteminde alternatif para birimlerine yönelişin işareti olduğunu belirtiyor.

Fiyatları çakıldı: Otomobil devi ayakta kalmak için karı silip süpürdü

Japon otomotiv üreticileri, ABD’de devreye alınan yüksek gümrük vergilerine karşı agresif bir fiyat stratejisiyle yanıt verdi. Bloomberg News’in aktardığına göre, Japon markalar kâr marjlarını ciddi şekilde daraltarak fiyat indirimine gitti. Japonya …

BYD Seal 06 DM-i Wagon piyasaya sürüldü: 15 bin dolara 2.000 km menzil

Seal ailesinin ürün gamını genişleten BYD, “Seal 06 DM-i Touring Edition” adını taşıyan wagon modelini düzenlediği etkinlikte resmen tanıttı. Araç, Çin’de 109.800 RMB’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarken, 119.800 ve 129.800 RMB’lik iki farklı …

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Şara, SDG lideri Abdi ile ABD Büyükelçisi Barrack’ın da katıldığı bir toplantıda bir araya geldi

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.