Ameliyattan 1 yıl sonra öldü; ‘Sahte mide balonu’ iddiasıyla dava açıldı

“`html

Avcılar’da Mide Balonu Ameliyatı Sonrası Yaşanan Trajik Olay

14 Aralık 2023 tarihinde Avcılar’daki özel bir sağlık kuruluşunda mide balonu işlemi gerçekleştiren Sabiha Eldenüstün, ameliyat sonrası çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladı. Zamanla, midesinin delindiğini öğrenen Eldenüstün, bu durumun ardından daha birçok ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Eldenüstün, 78 kiloyken zayıflamak için mide balonu taktırmıştı. İlk ameliyatından yalnızca bir yıl sonra, 27 Aralık 2024’te hayatını kaybetti. Sabiha Hanım, özel hastane ve doktoru hakkında şikayette bulunmuş ve açtığı davada meydana gelen sağlık sorunlarının, kullanıldığı belirtilen materyalin sahte olmasına dayandığını iddia etmişti; bu durum “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargıya taşındı.

Ailenin avukatı Levent Öcal, “Müvekkilimizin ilk operasyonuna ait tıbbi kayıtların temin edilmesini talep ettik. Bu kayıtlar geldikten sonra, kullanılan malzemenin sahte olup olmadığı anlaşılacak. Eğer bu durum ispatlanırsa hekimler açısından ‘Kasten öldürme’ suçu gündeme gelebilir.” ifadesini kullandı.

‘KİLOLARIMDAN KURULMAK İÇİN MİDE BALONU TAKTIRDIM’

Eldenüstün, kilo verme takıntısı nedeniyle mide balonu taktırdığını belirtmiş ve bu süreçte yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekmişti. 19 Nisan 2024’te Demirören Haber Ajansı’na verdiği röportajda, “Ameliyat olmayı istemediğim için mide balonunu tercih ettim, ancak sonrasında kesinlikle gerekli kontrollerin yapılmadığını anladım. Herhangi bir tahlil veya serum bağlanmadı, sürekli sancılarım oldu.” demişti.

‘SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU ETTİK’

Sabiha Eldenüstün’ü ameliyat eden doktor, olayla ilgili yaptığı açıklamada hastanın aşırı sigara kullandığını ve bu yüzden mide delinmesi yaşandığını öne sürdü. “Hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu ettik, midesi bir ay sonrası delindi.” diye belirtti.

‘KAYINVALİDEMİZİ KURTARAMADIK’

Sabiha Eldenüstün’ün gelini Nilüfer Gümüşgöz, kayınvalidesinin mide balonu ameliyatından sonra rapidly deteriorated health processine tanıklık ettiklerini belirtti. “Ameliyattan sonra durumu kötüleşti, 27 gün hastanede yattı. Yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Sonrasında başka bir hastaneye yetiştirildi, ama işler çok geç oldu.” dedi.

‘HEKİMLERİN SORUMLULUĞU VAR’

Ailenin avukatı Levent Öcal, Eldenüstün’ün maruz kaldığı tedavi sürecinin eksik ve hatalı olduğunu dile getirdi. Öcal, “Bu süreçte gerekli tetkiklerin yapılmaması sonucu, sağlıklı olan bir bireyin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘TIBBİ KAYITLARIN İNCELENMESİ GEREKİYOR’

Öcal, tıbbi kayıtların incelenmesi ve eksik kıymetlerin tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Hekimlerin kurum içindeki sorumlulukları ile müvekkilin tedavi sürecinin başlangıcındaki hataları önemli bir delil oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.

Sabiha Eldenüstün’ün arkadaşı Özge Erden, hastaneye bulundukları süreçte yaşanan ihmalleri vurgulayarak, “Önceki hastanedeki ilgisizlikler yüzünden başka bir hastaneye gitmek zorunda kaldık,” dedi.

“`

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı