Gazze’de Açlık Felaketi: 86 Ölü

Gazze Şeridi’nde Açlıktan 86 Kişi Hayatını Kaybetti

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’nde açlıktan dolayı 18 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Bu durumla birlikte bölgede açlık ve yetersiz beslenme sorunlarıyla karşı karşıya kalan insanların hayatını kaybedenlerin sayısı 86’ya yükseldi, bunların içinde ise 76 çocuk bulunmaktadır.

Gazze’de yaşanan bu dramatik durumu anlatmak için artık vakit kalmadığına dikkat çeken Sağlık Bakanlığı, bölgedeki durumu “sessiz kıyım” olarak nitelendirdi. Ayrıca, Bakanlık İsrailli işgalcileri ve uluslararası toplumu açlık felaketinden sorumlu tutarak, bölgeye gıda ve tıbbi malzemelerin sevkiyatı için İsrail’in kapattığı girişlerin derhal açılması çağrısında bulundu.

Gazze’de 2 milyondan fazla insanın zorlu şartlar altında yaşadığı bir gerçek. Bu insanların yaşadığı açlık ve yetersiz beslenme sorunlarının acilen çözülmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Filistin Sağlık Bakanlığı, uluslararası toplumun bu insani krize duyarsız kalmaması gerektiğini belirtiyor.

Yaşanan bu trajediden en kısa sürede ders çıkarılması ve Gazze’deki insanların hayatlarının kurtarılması için uluslararası yardım kuruluşlarına büyük sorumluluklar düşmektedir.

Related Posts

İstanbul’da kritik ‘nükleer’ zirvesi

İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerini 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağı bildirildi.

Şam heyetine Gaziantep’te lüks karşılama

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şam Belediyesi heyetini ağırladı. 30 kişilik heyetin beş gün boyunca birinci sınıf restoranlarda yemek yiyip tekne turu yaptığı gezi için 748 bin TL harcadı.

Geyve’de İki Mahalle Boşaltıldı

Sakarya’nın Geyve ilçesinde orman yangını nedeniyle Hacılar ve Taşoluk mahalleleri tahliye edildi.

İran açıkladı! Nükleer görüşmeler İstanbul’da yapılacak

İran devlet televizyonu, İran ile İngiltere, Fransa ve Almanya arasındaki nükleer görüşmelerin 25 Temmuz’da İstanbul’da yapılacağını duyurdu. İRAN VE AVRUPA’DAN TRUMP’I ÇILDIRTACAK KARAR İran ile 2015 nükleer anlaşmasının Avrupalı tarafları olan …

Fenerbahçe stadı önünde el hareketi yaptı! Uyaran güvenlik görevlisini arabayla metrelerce sürükledi

Fenerbahçe Ülker Stadyumu önünde arabasıyla yolda ilerleyen bir Galatasaray taraftarı, stat önünde durarak el hareketleri yapmaya başladı. Bunun üzerine kendisine uyarmaya gelen güvenliğe sinirlenen kişi, güvenlik görevlisini metrelerce arabanın kaputunda sürükledi. Güvenlik görevlisinin yere düşmesiyle birlikte saldırgan kişi arabayla uzaklaştı.

Sakarya Nehri’ne giren iki çocuk boğuldu

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde serinlemek için Sakarya Nehri’ne giren iki çocuk boğuldu.