Trump acil durum ilan etti

Başkent Washington’da güvenliği sağlamak ve suç oranını düşürmek amacıyla “kamu güvenliği acil durumu” ilan eden ABD Başkanı Donald Trump, Washington polisini federal kontrol altına alacaklarını ve Ulusal Muhafızları kente getireceklerini açıkladı.

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, Washington’da güvenliği sağlamak, suç oranlarını düşürmek ve kenti evsizlerden arındırmak amacıyla bir dizi yeni tedbir aldıklarını duyurdu.

Washington’daki suç oranlarının dünyadaki birçok başkentten çok yüksek olduğunu resmi veriler üzerinden anlatan Trump, bunun kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, “kamu güvenliği acil durumu” ilan ettiğini söyledi.

“BAŞKENTİMİZİ GERİ ALIYORUZ”
Trump, “Bugün Washington DC’nin kurtuluş günü, başkentimizi geri alıyoruz.” diyerek, başta New York ve Chicago olmak üzere diğer bazı kentlerde de güvenlik tedbiri almaya hazırlandıklarını dile getirdi.

GEREKİRSE ORDUYU DA GETİRECEK
ABD Başkanı, bu amaçla Washington DC Özerklik Yasası’nın 740. maddesini devreye soktuğunu ve bu yasaya dayanarak güçlü tedbirler aldıklarını ifade ederek, Washington DC Polis Departmanı’nı “doğrudan federal kontrol” altına alacaklarını açıkladı.

“ULUSAL MUHAFIZLARI GÖREVLENDİRİYORUM”
“Washington’da kanun ve düzeni ve kamu güvenliğini yeniden tesis etmek için Ulusal Muhafızları görevlendiriyorum ve onların görevlerini düzgün bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağız.” şeklinde konuşan Trump, “Gerekirse orduyu da buraya getireceğim.” diye ekledi.

“SONRA DİĞER ŞEHİRLERE BAKACAĞIZ”
Trump, “Bu daha da ileri gidecek. Washington’da çok güçlü bir başlangıç yapıyoruz ve bu işi çok hızlı bir şekilde halledeceğiz. Sonra diğer şehirlere de bakacağız.” değerlendirmesini yaptı.

SUÇ ORANLARI DÜŞÜYOR AMA…
Öte yandan Washington DC’nin Demokrat Belediye Başkanı Muriel Bowser ile polis yetkilileri, başkentteki suç oranlarının 2024 yılında önceki yıla kıyasla yüzde 26 düştüğünü, Trump’ın suç oranlarıyla ilgili iddialarının asılsız olduğunu savundu.

Trump ise basın toplantısında, DC yetkililerinin gündeme getirdiği suç oranı istatistiklerinin “sahte” olduğunu iddia etti.

Related Posts

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Güncellenen ChatGPT’ye samimiyet dokunuşu: İltifat edecek ve daha arkadaşça davranacak

Bucaspor 1928 İç Transferde 3 Buldu

Bucaspor 1928, iç transferde Yılmaz Özeren, Osman Işıklı ve Doğan Çamlı ile anlaştı.

İzmir’de 271 ton tavuğa el konuldu

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, İzmir’deki bir işletmede yapılan kontrol sonucunda, 271 bin 897 kilogram muhtelif güvenilir olmayan tavuk ürününe, ihtiyati tedbir amaçlı muhafaza altına aldı. Firma hakkında da yasal işlem başlatıldı.

Matthew Perry’nin ölümünde yeni gelişme: “Ketamin Kraliçesi” itirafçı olacak

Matthew Perry’nin ölümünde yeni gelişme: “Ketamin Kraliçesi” itirafçı olacak

İBB’ye yeni dalga operasyon… İnan Güney’in tutuklanmasına tepki yağdı!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de aralarında bulunduğu 44 kişiden 17’si “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık” ve “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma” suçlamasıyla tutuklandı. Siyasi isimlerden tutuklamalara tepki gösterdi.

AB Komisyonu Başkanı Washington’da

Ursula von der Leyen, Trump ve Zelenskiy’le görüşmeye katılacak.