“Şirketlerin AI Entegrasyonunu Öncelikli Olarak Değerlendirmesi Gerekiyor”

Yapay Zeka Yazılım Geliştirme Süreçlerini Hızlandırıyor

Dünya genelinde yapay zekanın yazılım geliştirme süreçlerindeki benimsenme oranının arttığını belirten Umay Ajans Kurucusu Murat Tekmen, AI teknolojilerinin özellikle uygulama geliştirme süreçlerinde kullanımının süreci hızlandırıp maliyetleri düşürdüğünü söyledi. Yazılımcılar arasında yapay zeka tabanlı araçların tercihinde belirgin bir artış olduğunu vurgulayan Tekmen, şirketlerin AI entegrasyonunu öncelikli olarak değerlendirmeleri gerektiğini belirtti.

Tekmen, uygulama geliştiricilerin AI tabanlı araçları kullanma oranının artacağını ve 2025 yılında geliştiricilerin yüzde 60’ından fazlasının AI araçlarını kullanarak uygulama geliştirmeye yöneleceğine dair verilerin şimdiden görüldüğünü dile getirdi. Yapay zeka tabanlı akıllı uygulamalar geliştirerek dönüşüme öncülük etmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tekmen, özellikle perakende, lojistik, finans ve üretim gibi dinamik alanlarda yapay zekâ algoritmalarının stok yönetimi, talep tahmini, risk analizi ve otomasyon gibi alanlarda performans artışlarına katkı sağladığını ifade etti. Geleneksel iş yapış biçimlerini geride bırakmakta zorlanan firmalar ile teknolojiyi erken benimseyen kuruluşlar arasındaki farkın giderek belirginleştiğini belirtti.

‘Yapay Zeka Ürün Geliştirme Süreçlerini Kısaltıyor’

Tekmen, yapay zekâ uygulamalarını etkin şekilde kullanan işletmelerin sadece maliyet avantajı sağlamakla kalmadığını, aynı zamanda ürün geliştirme sürelerini kısaltarak pazara giriş hızını artırdığını ve müşteri deneyimini derinleştirdiğini belirtti. AI entegrasyonunun rekabetin belirleyici unsurlarından biri olarak kabul edildiğini dile getiren Tekmen, yapay zekayı yazılım geliştirme süreçlerinin merkezine alarak proje sürelerini kısalttıklarını ve müşterilere inovasyona dayalı çözümler sunduklarını açıkladı.

Tekmen, yapay zekâ yazılım pazarındaki büyümenin yalnızca büyük şirketleri değil, küçük ve orta ölçekli işletmeleri de kapsayacak şekilde genişlediğini belirtti. Dijital dönüşümün tabana yayılmasını hızlandırarak rekabet dinamiklerini değiştirdiğini söyleyen Tekmen, özellikle müşteri hizmetleri, pazarlama otomasyonu ve veri analizi gibi alanlarda AI kullanımının KOBİ’lere büyük avantajlar sağladığını ifade etti. Yapay zekânın giderek daha fazla sektörde erişilebilir ve ölçeklenebilir bir araç haline geldiğini vurguladı.

‘Avrupa’dan Orta Doğu’ya Kadar Birçok Projeye İmza Attık’

Ajanslarının dijital dünyada markaların varlığını güçlendiren yenilikçi bir rol üstlendiğini belirten Tekmen, Umay Ajans olarak web tasarım, yapay zeka araçları ve mobil uygulama geliştirme gibi alanlarda etkili çözümler sunarak müşterilerin dijital dünyada güçlü bir konuma gelmelerini sağladıklarını ifade etti. Avrupa’dan Orta Doğu’ya kadar birçok uluslararası projeye imza attıklarını söyleyen Tekmen, teknoloji ve tasarımın birleştiği noktada çalışmalarına devam ederek yapay zeka tabanlı çözümlerle müşterilerin dijital geleceğini şekillendirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / İzzet Aydın – Teknoloji

Related Posts

Dünya merakla bekliyor: Sovyet uydusunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu

Kontrolden çıkan bir Sovyet uzay aracı Pazar sabahı Dünya’ya çarpmaya hazırlanıyor. Hangi ülkeler risk altında ve Türkiye bu listede yer alıyor mu diye merakla beklenirken uydunun hangi ülkeye düşeceği belli oldu. İşte detaylar…

Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası’nda ödüller sahiplerini buldu

Sakarya’nın Karasu ilçesinde bu yıl ikinci kez düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Şampiyonası, nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Üniversite öğrencilerinin kıyasıya yarıştığı şampiyonada dereceye giren sporculara ilçe protokolü tarafından ödülleri takdim edildi.

Kulaklık takmayı sevmeyenler dikkat! Koltuğa ses sistemi ekleyen cihaz

Ofis ve oyuncu koltuklarıyla uyumlu olan Clio duyuruldu. Kulaklık takmayı sevmeyenlere odaklanan bu cihaz THX Spatial Audio’yu desteklediği gibi 14 saate kadar pil ömrü sunuyor.

Türkiye’nin sosyal medya tablosu: O uygulama 58.4 milyon kişi ile zirvede

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki internet ve sosyal medya kullanımına dair çarpıcı verileri paylaştı. “Dijital 2025 Türkiye Raporu”na dayandırdığı açıklamasında, sosyal medya kullanıcı sayısının 58,5 milyona yükseldiğini belirtti.

Katlanabilir ekranlı iPhone, hangi özellikleriyle diğerlerinden ayrılacak?

Apple’ın halihazırda katlanabilir ekranlı bir iPhone geliştirdiği biliniyor. Telefonla ilgili ayrıntılı bilgiler henüz yokken, bazı özellikleri ortaya çıktı.

Windows ve macOS’e rakip geliyor! Huawei PC için HarmonOS’i duyurdu

Telefon ve tablet modellerinde kendi arayüzünü kullanan firma, bilgisayar işletim sistemi için sürpriz bir duyuruya imza attı. HarmonyOS işletim sisteminin bilgisayar sürümü geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir