ABD, Rusya’ya yönelik yeni yaptırımlar açıkladı

ABD, Rusya’ya Yeniden Yaptırım Uyguladı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya’nın finans, savunma ve enerji sektörlerinden yaklaşık 100 hedefe yeni yaptırımlar getirdi. Bakanlık, hassas mallar için ödemeleri kolaylaştırmak amacıyla Rusya ve Çin arasında kurulan yaptırım delme planına yönelik adımların atıldığını duyurdu.

Yeni yaptırım listesine Rusya’dan 6 kuruluş ve 1 kişi ile Çin’den 9 kuruluş dahil edildi. Ayrıca, yaptırımları atlatmak için Rus yetkililer ve ABD’nin yaptırım uyguladığı bir bankayla işbirliği yapan Kırgızistan merkezli finans kuruluşu Keremet Bank da hedef alındı.

Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, yaklaşık 100 kuruluşun Rusya’nın finans, savunma ve enerji sektörlerinde işlem yapmalarını kolaylaştırdığı için yaptırımların yeniden belirlendiği belirtildi. Bu kuruluşlar adına bilerek önemli işlemlere aracılık eden yabancı kişilerin ise zorunlu ikincil yaptırımlara tabi olabileceği vurgulandı.

Ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığının da Rusya’nın çeşitli savunma sanayisi şirketleri ve askeri sanayi üssünü destekleyenler dahil 150’den fazla kuruluş ve kişiye yaptırım uyguladığı bildirildi. Yaptırımların, özellikle Çin’de olmak üzere birçok ülkeden şirketi kapsadığı ve Rusya’nın ABD yaptırımlarından kaçma çabalarını desteklediği ifade edildi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, atılan adımların, Rusya’nın ABD yaptırımlarını aşma çabalarını engellediğini ve Ukrayna’da savaş için silah üretmek üzere ihtiyaç duydukları mallara ulaşmalarını engellediğini belirtti. Adeyemo, ikincil yaptırımların genişletilmesinin Rusya’nın gelir ve mallara erişimini azaltacağını sözlerine ekledi.

Related Posts

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Adıyaman’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile telefon görüşmesi yapmadı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Şi’nin kendisini aradığını söyleyen Trump’ın bu sözleri üzerine, iki liderin son dönemde telefonda görüşmediğini açıkladı.

68 ilde siber suç operasyonu: 169 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 68 ilde “yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi, bilişim sistemlerine girme” suçlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 169 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Valiliği saat verip uyardı: İstanbul’da fırtınaya dikkat!

İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren poyraz etkili olacak. Fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte hava daha soğuk hissedilecek. Fırtınanın salı gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Aydın’da trafik kazası: Bir can kaybı

Aydın’da meydana gelen trafik kazasında devrilen otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

BBP Genel Başkanı Destici: 6.2 Allah’ın bir lütfudur, uyarıdır hepimize

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul’da Silivri açıklarında meydana gelen depreme ilişkin “Allah’ın bir lütfudur bu 6,2. Onun için bu bize bir uyarıdır, hepimize” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir