Bilecik, ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ Yarışmasında Birincilik Elde Etti

Bilecik, ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ Yarışmasında Birinci Oldu

Yeşilay ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle düzenlenen ve bu yıl 13’üncüsü gerçekleştirilen ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ yetenek yarışmasında, Bilecik büyük bir başarıya imza attı. Türkiye genelinde öğrenci sayısına oranla en yüksek katılımı sağlayan Bilecik, toplam 4 bin 608 başvuru ile birinci oldu.

Yarışma kapsamında düzenlenen ödül töreni, Bilecik Valisi Şefik Aygöl’ün katılımıyla İl Özel İdaresi’nde gerçekleşti. Görsel ve edebi kategorilerde dereceye giren öğrenciler, başarı belgeleri ve hediyelerini Vali Aygöl’ün elinden aldı. Törende, çocukların ve gençlerin sanata ve sağlıklı yaşama olan duyarlılığını artırmanın önemi bir kez daha vurgulandı.

Eğitim, sanat ve sağlıklı yaşam konularındaki duyarlılığıyla öne çıkan Bilecik, bu başarıyla eğitim camiasının gururu olmayı başardı. ‘Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek’ yarışması sayesinde gençlerin farkındalık düzeyini artırmaya yönelik çalışmaların değerini gözler önüne serdi. – BİLECİK

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı