BOTAŞ’tan açıklama: Şubatta doğalgaza zam gelecek mi?

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ.’nin (BOTAŞ) şubat itibarıyla mesken ve sanayi abonelerinin kullandığı doğal gaz ile elektrik üretim amaçlı gazın satış tarifesinde değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Konut tüketicileri için dağıtım şirketlerine şubatta uygulayacağı satış fiyatı, 1000 metreküp doğalgaz için 5 bin 631 lira olarak açıklandı.

Ekmek üreticileri için tarife, 1000 metreküp doğalgaz için 8 bin 549 lira olarak belirlendi. Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12 bin lira olarak duyuruldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar dün gazetecilerin doğalgaz zammına yönelik bir sorusuna yanıt vermişti. Bakan Bayraktar, 2025’in ilk çeyreği için zam olmayacağını duyurmuştu.

ELEKTRİK FATURALARI ARTACAK

Öte yandan elektrikte kademeli fatura dönemine geçildi. 1 Şubat itibarıyla aylık 471 kilovat saat tüketimi olan aboneler sübvansiyon dışında kalacak ve faturalarına gerçek maliyet yansıtılacak, faturalarda ciddi bir artış yaşanacak. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar dün yaptığı açıklamada, 42 milyon aboneden 1,2 milyon abonenin bu durumdan etkileneceğini ifade etti.

417 kilovatsaat sınırını aşıldığında ise fatura yaklaşık olarak iki katına çıkacak. Örneğin düzenleme öncesi 1000 lira fatura ödeyen bir mesken abonesi, 417 kilovat saat aşıldığında yaklaşık 2 bin lira ödeyecek.

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,16 dolardan işlem görüyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir