CHP’den emekli bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılması için kanun teklifi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılında belirlenen emekli bayram ikramiyesi tutarının, o dönemki asgari ücretin yüzde 62’sine, son yapılan düzenlemeyle 3 bin liraya yükseltilen ikramiyenin ise mevcut asgari ücretin yüzde 13,57’sine tekabül ettiğini belirtti.

Yanında getirdiği baklava, şeker ve çikolatayı gösteren Gürer, bayram ikramiyesinin 1000 TL olarak belirlendiği 2018 yılında cevizli baklavanın kilosunun 60 TL, bayram şekerinin kilosunun 10 TL, madlen çikolatanın kilosunun ise 98 TL olduğunu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Gürer, emekli bayram ikramiyesinin asgari ücret seviyesine çıkarılmasına yönelik kanun teklifini Meclis Başkanlığına sunduklarını kaydetti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklilere her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde ödenen bayram ikramiyeleri, 2024 yılında yüzde 50 artırılarak 3 bin TL’ye yükseltilmişti.

Related Posts

Pakistan Başbakanı Şerif’ten İran Büyükelçiliğine taziye ziyareti

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İsrail’in 13 Haziran’da İran’a düzenlediği saldırıların ardından İslamabad’daki İran Büyükelçiliğine taziye ziyaretinde bulundu. Şerif, “İran halkının bu zorlu günlerinde yanlarında olduklarını” ifade etti.

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Gutsul: Moldovalı yetkililer halkı cezalandırmak için beni hapse atmak istiyor

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Moldovalı yetkililerin halkı cezalandırmak için kendisini hapse atmak istediklerini belirtti.

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.