Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile telefon görüşmesi yapmadı

Çin, Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Telefon Görüşmesi Açıklamasına Yanıt Verdi

Çin Dışişleri Bakanlığı, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kendisini aradığı açıklamasına yanıt verdi. Bakanlık Sözcüsü Guo Jiakun, Şi ve Trump’ın yakın zamanda herhangi bir telefon görüşmesi yapmadığını belirtti. Pekin ve Washington yönetimlerinin tarifeler konusunda anlaşmaya varmak için istişare ya da müzakere yürütmediğini vurguladı.

Trump, cuma günü Time dergisinde yayınlanan röportajında, yönetiminin tarife konusunda bir anlaşmaya varılması için Çin ile görüştüğünü ve Devlet Başkanı Şi’nin kendisini aradığını ifade etmişti. Ancak geçen hafta yapılan açıklamalarda, Pekin yönetiminden iki ülke arasında olası bir tarife anlaşmasına dair görüşme yapılmadığı belirtilmiş ve Washington yönetiminin “kamuoyunu yanılttığı” ifade edilmişti.

Çin, ABD’yi Şantaj ve Tehdit Suçlamasıyla Karşılık Verdi

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Guo, bugün yaptığı açıklamada, “Bildiğim kadarıyla iki devlet başkanı yakın zaman içinde birbirlerini aramadı” dedi. “Eğer ABD sorunu gerçekten diyalog ve müzakere yoluyla çözmek istiyorsa, (Çin’i) tehdit etmeyi ve ona şantaj yapmayı kesmeli” diye ekledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Ocak 2025’te ikinci kez resmen göreve başladıktan sonra başta Çin olmak üzere gümrük vergisi tarifelerini artırma yoluyla bir ticaret savaşı başlatmıştı. Trump yönetiminin Çin’den ithal edilen ürünlere getirdiği toplam yüzde 145’lik gümrük vergisine Çin, yüzde 125’lik tarife ile misilleme yapmıştı.

Related Posts

Gazzelilerin açlıktan sokaklarda bayıldığını bildiren UNRWA: İşimizi yapmamıza izin verin

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımları engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin “açlıktan sokaklarda bayıldığını” açıkladı. UNRWA’nın sosyal medya …

Ankara’da seyir halindeki midibüs alev alev yandı!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde seyir halindeki midibüste çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İBB’de ortaya çıkan akılalmaz olay: Dünyanın en ucuz helikopterini AKP’li belediye satmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir helikopterin 510 bin TL+KDV’ye ihale edildiğini açıkladı.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

İklim Kanunu Teklifi, Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘İklim Kanunu Teklifi’ kabul edildi.

İstanbul’da deprem mi oldu? 2 Temmuz anlık depremleri görüntüleme ekranı (Kandilli-AFAD)

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.