Cumhurbaşkanı Erdoğan liderlik etmişti: İşte Savunma Sanayii İcra Komitesi’nde ele alınan konular

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Toplandı

Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Toplantıda, 2024 yılında Türk savunma sanayiinin kaydettiği ilerlemeler, gelecek hedefleri ve kritik projeler ele alındı. Yerli ve milli savunma sanayiinin güçlendirilmesine vurgu yapılarak, Millî Savunma ve İçişleri Bakanlıklarının ihtiyaçları doğrultusunda yürütülen ve yürütülecek projeler değerlendirildi.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, “Savunma Sanayii İcra Komitesi, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. 2025 yılının ilk toplantısında, Türk savunma sanayiinin 2024 yılındaki çalışmaları, gelecek hedefleri ve kritik projeler değerlendirildi. Yerli ve millî savunma sanayiinin desteklenmesi kararlılıkla vurgulandı. Ayrıca, Millî Savunma ve İçişleri Bakanlıklarının ihtiyaçlarına yönelik mevcut ve yürütülecek projeler ele alındı.” denildi.

Toplantı Kararları

  • Sürü yetenekli kamikaze insansız hava ve deniz araçları projeleri,
  • Hava-hava, hava-yer taarruz ve hava savunma baskısı görevlerini gerçekleştirmek için İNSANSIZ SAVAŞ UÇAĞI projesi,
  • Alçak, orta ve yüksek irtifa hava savunma sistemleri seri üretim projeleri,
  • Uzun menzilli füze sistemleri seri üretim projeleri,
  • Kuvvet çarpanı etkisi oluşturacak füze geliştirme projeleri,

Ayrıca, TF-2000 HAVA SAVUNMA HARBİ MUHRİBİ projesi, MİLLİ DENİZALTI (MİLDEN) projesi, uzaya bağımsız erişim yeteneğini artırma projeleri ve T625 GÖKBEY Helikopteri seri üretim projesi gibi birçok proje değerlendirilerek karara bağlandı. Türk savunma sanayiinde elde edilen başarıların devam etmesi gerektiği vurgulanarak, yerli ve millî teknolojilere önem verilmesi gerektiği belirtildi.

Kıymetli okurlarımız, bu güncel haberin detayları için Yeni Şafak uygulamasını akıllı cihazlarınıza indirebilirsiniz. Güncel gelişmelerden anında haberdar olmak için uygulamayı takip edebilirsiniz.

Related Posts

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Yemen’deki Husiler’den saldırı: İsrail’de sirenler çalıyor

Gutsul: Moldovalı yetkililer halkı cezalandırmak için beni hapse atmak istiyor

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Gutsul, Moldovalı yetkililerin halkı cezalandırmak için kendisini hapse atmak istediklerini belirtti.

Mansur Yavaş: Adaletin terazisini yeniden kurmaya ant içtik

Mansur Yavaş, Demokrasi ve Adaletin 100. Kara Gününde “100 KARASI” Toplantısı’na mesaj yayımladı.

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Beyaz Saray: Trump, Suriye’ye yönelik yaptırımların hafifletilmesine ilişkin kararname imzalayacak

Trump’ın hayali gerçek oluyor: O adaya göz dikmişti

Donald Trump’ın ABD’ye katmak için gözünü diktiği Grönland’a dair şaşırtıcı bir hamle yapıldı. ABD’lilerin kutup hayali gerçek oluyor.

Aç ve bitap ölümü bekliyor

İsrail’in Gazze’deki ablukasının kurbanlarından biri 22 aylık Şam Kıdeyh. Bir ay önce saldırıda babasını kaybeden minik Şam, Han Yunus’taki bir çadırda “akut yetersiz beslenme”yle mücadele ediyor. Sağlık sistemi çöktüğü için tedavi olamıyor, sınırlar kapalı olduğu için gıdaya ulaşamıyor. Tıpkı Gazze’deki binlerce çocuk gibi…