Diyetisyenleri ikiye ayıran yumurta efsanesi çürütüldü! FDA son noktayı koydu…

Yumurtaların Sağlığa Etkileri

Yumurtalarla ilgili birçok efsane yıllar içinde uzmanlar tarafından çürütüldü. Beslenme uzmanları ve sağlık otoriteleri, her birkaç yılda bir yumurtanın ne kadar tüketilmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağlayamıyor. Ancak, yapılan bilimsel araştırmalar, yumurtaların besin değeri yönünden zengin olduğunu ancak aşırı tüketilmemesi gerektiğini ortaya koyuyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi’nin (FDA) 19 Aralık 2024 tarihinde verdiği kararla, yumurtaların sağlıklı bir diyetin parçası olarak kabul edildiği duyuruldu. Yumurtaların vücuda protein, vitamin ve mineral değerleri sağladığı ve doğru miktarlarda tüketildiğinde olumsuz bir etkisinin olmadığı belirtildi.

FDA, sağlıklı olarak nitelendirilen gıdaları yeniden değerlendirdi ve beyaz ekmek, şeker içeren yoğurtlar ve kahvaltılık gevrekler gibi yiyecekleri listeden çıkardı. Bunun yerine, yumurta ve somon gibi besin değeri yüksek, vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar sağlıklı beslenmenin temelini oluşturuyor. Bu güncelleme, tüketicilere daha doğru bilgi sunarak sağlıklı seçimler yapmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Sonuç olarak, yumurtaların sağlık açısından faydaları olsa da tüketim miktarı kişisel sağlık durumu ve diyet alışkanlıkları göz önünde bulundurularak ayarlanmalıdır. Her şeyde olduğu gibi, yumurtalar da dengeli bir şekilde tüketildiğinde fayda sağlayabilir.

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı