E-imza vurgununda yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Lise mezunlarını avukat yaptılar

Dolandırıcılar Yenilikçi Yöntemlerle E-İmza Dolandırıcılığına Devam Ediyor

Dolandırıcılar, her geçen gün şaşırtıcı yeni yöntemler geliştirmeye devam ediyorlar. Yüksek düzeydeki yöneticilerin kimliklerini kullanarak sahte belgeler oluşturan bir çete, e-imza satın alarak kamu kurumlarının sistemlerine sızmıştır. Şüphelilerin sahte belgelerle sistemlere giriş yaptığı tespit edilmiştir.

Üniversite Diplomaları ve Sahte Kimlikler

Bu çete, sosyal medya üzerinden kendilerine ulaşan lise mezunu kişilere özel olarak üniversitelerden mezun gibi gösterilen e-devlet onaylı diplomalar sağlamış ve e-devlet sistemine yüklemiştir. Bu sahte diplomalar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından iptal edilmiştir.

Yüksek Bedelle Ehliyet Satışı

Dolandırıcılar, Milli Eğitim Bakanlığı sistemine giriş yaparak, lise diploması ve ehliyet sınav sonuçlarını değiştirmişlerdir. Bu hile için 50 bin TL talep ettikleri belirlenmiştir. Olay ortaya çıkınca 23 ilde eş zamanlı baskınlar düzenlenmiştir.

Polisten Kaçarken Yakalandılar

Operasyon sırasında, bir şüpheli polisten kaçmak için şöminenin içine saklanmaya çalışmıştır. Ancak polisler tarafından yakalanmış ve gözaltına alınmıştır.

  • Toplamda 138 kişi gözaltına alınmıştır.
  • 15 şüpheli tutuklanmış, 43 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır.

Related Posts

İsrail’in gazetecilere yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail’in, nisan ayında Gazze ve Batı Şeria’da gazetecilere yönelik 80 ihlal gerçekleştirdiği belirtildi. Buna göre, söz konusu sürede, basın mensupları 4 kez silahlı saldırıya uğradı, 4’ü gözaltına alındı ve 5’i de darp edildi.

Putin, Kara Kuvvetleri Başkomutanı Salyukov’u görevden aldı

Putin, Kara Kuvvetleri Başkomutanı Salyukov’u görevden aldı

İsrail arabulucuların ateşkes çabalarına karşı Filistinlilere yönelik baskısını arttırıyor

Hamas, İsrail’in arabulucuların ateşkes anlaşmasıyla ilgili çabalarına, saldırılarla karşılık verdiğini belirtti. Hamas’ın Telegram hesabından İbranice yayımlanan açıklamada, Katar’ın başkenti Doha’da süren müzakerelere rağmen İsrail’in son günlerde Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetlenen ve yoğunlaşan saldırılarına dikkati çekildi.

Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna – Rusya görüşmesinde saat belli değil, erteleme yok

Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna – Rusya görüşmesinde saat belli değil, erteleme yok

CHP’li Tanal’dan ‘Dünya İklim Günü’nde ‘Kanal İstanbul’ eleştirisi

İklim krizine karşı acil önlem alınması çağrısında bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ”Bilime kulak verin, Kanal İstanbul’dan vazgeçin. Çünkü Kanal İstanbul’da ısrar, ölüm demektir” dedi.

Dünyanın gözü Türkiye’nin gücünde: NATO Genel Sekreteri Rutte ‘Müzakereyi başlatacak tek adres’ deyip Ankara’yı işaret etti

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı öncesi İstanbul’da kurulacak barış masası ile ilgili açıklamada bulundu. Müzakere sürecinde Türkiye’nin çok büyük bir rol oynadığına ve diplomatik gücüne dikkat çeken Mark Rutte, “İlgili tüm ortaklarla, taraflarla iyi ilişkileri var. Görüşmelerin yürütüleceği yer belli olduğunda bir araya getirecek güç var. Dışişleri Bakanlığı aracı olarak da Türkiye’nin önemli bir rolü var elbette burada.’ ifadelerini kullandı. Rutte ayrıca, “Savaşın sona ermesi için Ukrayna hazır. Ukrayna bir ateşkese hazır. Derhal müzakere masasına oturmaya hazır. Bu kesinlikle net. Rusya tarafında artık top” dedi.