Eskişehir’de Yeni Teknoloji Baklofen Pompası İmplantasyonu Gerçekleştirildi

Gelişmiş Teknolojiyle Yeni Baklofen Pompa Versiyonu Türkiye’de İlk Kez Eskişehir’de Kullanıldı

Beyin ve Sinir Cerrahı Uzmanı Dr. Beşir Sürme, Eskişehir’de omuriliğinde hasar olan 65 yaşındaki erkek hastaya yeni bir baklofen pompasının implante edildiğini belirtti. Hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler görüldüğünü ifade eden Dr. Sürme, “Baklofen pompa teknolojisinin gelişimi, tedavi oranını artırarak hasta konforunu yükseltiyor” dedi.

Baklofen Pompasıyla Tedavi Süreci

Omuriliğinde hasar olan hastalarda kullanılan baklofen pompasının, kas spazmını ve sertliğini tedavi etmek amacıyla kullanıldığına dikkat çeken Dr. Beşir Sürme, “Bu pompa sayesinde hastaya ağızdan alınan ilaçlara bağlı yan etkilerin önüne geçilerek daha etkili bir tedavi sağlanmaktadır” şeklinde konuştu. Bu yöntemin hastaların tedavi sürecine olumlu katkılar sağladığını vurgulayan Dr. Sürme, hastaların fayda görmesi üzerine baklofen pompasının implante edildiğini belirtti.

Yeni Teknoloji İle İmplant Edilen Pompa

65 yaşındaki erkek hastaya yeni versiyon bir baklofen pompasının yerleştirildiğini ve hastanın kasılmalarında belirgin düzelmeler gözlendiğini belirten Dr. Beşir Sürme, “Bu teknolojik ve inovatif cihazlar hastalar için büyük önem taşımaktadır. Pompanın güncel sürümünün hastalara yeni kazanımlar sağladığını gözlemliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Optimize Edilmiş Tedavi Süreci

Yeni pompanın hastaya çeşitli programlama imkanları sunduğunu belirten Dr. Sürme, “Hastaların özel ihtiyaçlarına göre pompa sayesinde programlamalar yapılabilmekte ve tedavi süreci optimize edilebilmektedir. Ayrıca güncellenebilir teknoloji sayesinde hastaların konforu da göz önünde bulundurulmaktadır” ifadelerini kullandı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol.
Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / EMİR ERTEN – Yerel

Related Posts

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…