Gaziantep’te Bayram Öncesi Fiyat Denetimleri Artırıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Fiyat Etiketi Denetimlerini Artırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan bayram ve Ramazan ayı alışveriş yoğunluğuna dikkat çekerek, şehir genelinde fiyat etiketi denetimlerini artırdı.

Özellikle bayram öncesi, Büyükşehir’in öncülüğünde yürütülen denetimlerde, gıda ürünlerinde fiyat-kasa uyumu, hijyen ve etiket düzenlemeleri titizlikle incelendi.

Bayram hazırlıklarının hız kazanmasıyla birlikte, büyük alışveriş noktaları arasında yer alan Almacı Pazarı gibi bölgelerde denetimler daha da yoğunlaştırıldı.

Denetimlerde, fiyat tarifelerinin doğru ve görünür şekilde asılması gerektiği hatırlatılırken, tespit edilen usulsüzlükler ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlemle sonuçlandırıldı. Denetimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hareket etti.

“Ortak akılla denetimler sürüyor”

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, kent genelindeki denetimlerin bayrama kadar kesintisiz devam edeceğini belirterek, “Gerek gıda güvenliği açısından gerek fiyat açısından denetimlerimizi artırarak devam ediyoruz. Bizim amacımız kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin gerekse kendi vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin gıdaya erişimini kolaylaştırma, ticaretin sağlanmasının yanı sıra fiyat değer konusunda dikkat edilmesi. İlgili yasa gereği fiyat ve ilgili etiketlerin, fiyat tarifelerinin asılması hususunda bizim Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerimizle ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri birlikte hareket etmekteyiz. Biz burada ortak akılla bu kent için olması gereken denetimleri ve lüzumlu kontrolleri yapıyoruz. Bizim vatandaşlardan istediğimiz, herhangi bir şekilde fiyat etiketi, fiyat tarifeleri, gıda güvenliği hususunda sorun yaşamaları halinde ilgili ihbar hattımıza bildirmeleri halinde yasal işlemler bizzat ekiplerimiz tarafından takip edilecektir. Gaziantep’in kalbinde olan bir yerde bizi temsil eden bu işletmelerin gerek fiyat hususunda gerekse gıda güvenliği ve temizliği hususunda gerekli hassasiyetleri taşımaları yönünde bizzat denetimleri yerinde yaparak bilgilendirme yapıyoruz. Ekiplerimizin rutin kontrolü devam etmektedir. Bu konuda yapılması gereken ne varsa Büyükşehir Belediyesi olarak haftanın 7 günü 24 saat sahada olarak bayrama kadar bu denetimlerimizi eksiltmeden sürdüreceğiz” dedi.

“Hem esnafı hem tüketiciyi koruyoruz”

Gaziantep Ticaret İl Müdürü Burhan Kahraman da, “Bizler dürüst esnafı ve tüketiciyi korumak adına bu denetimleri rutin olarak her yerde yapıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte bu denetimleri Ramazan ayı içerisinde ve Ramazan’dan sonra da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Biz dürüst esnafı korumakla mükellefiz ve aynı zamanda biz tüketici tarafındayız. Tüketiciyi de korumak zorundayız. Bizim bakanlığımızın yayınlamış olduğu Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirimi mobil uygulaması var. Eğer bu mobil uygulamasını vatandaşlarımız telefonlarına indirirlerse ve uygulamada anında bize ihbarda bulunurlarsa biz bunlara anında müdahale ediyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi’nin bayram öncesindeki öncü rolü ve titiz çalışmaları, şehrin tüm noktalarında devam ederken uygulama hem vatandaşların hem de dürüst esnafın korunması için büyük bir önem arz ediyor. – GAZİANTEP

Related Posts

Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,16 dolardan işlem görüyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.