Havalanmadan önce yangın çıktı! Yolcular birbirini ezdi kanadın üstünden atladılar

Ryanair Uçağında Korkunç Anlar: Yolcular Kanattan Atladı, 18 Kişi Yaralandı

179 yolcu ve 6 kişilik mürettebatla gerçekleştirilen uçuş sırasında meydana gelen türbülans, uçak içinde korku dolu anlara neden oldu. Palma Havalimanı’ndaki sahte yangın alarmı panik yarattı ve Ryanair uçağındaki bazı yolcular acil çıkışları kullanmadan kanattan atladı. Bu kaos sırasında 18 kişi yaralandı.

Yolcuların emniyet kemerlerini bağlamadıkları için bazıları koltuklarından fırlayarak tavana çarptı. Uçağın içindeki paneller hasar gördü ve kabin ekibi üyeleri panik içinde gözyaşlarına boğuldu.

Yaralanan 9 kişiden 3’ü çevredeki hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılar arasında başından yaralanan bir kadın, vücudunun çeşitli yerlerinden hafif yaralar alan 2 yaşındaki bir çocuk ve sırt ağrısı çeken 59 yaşındaki bir yolcu bulunuyor.

Havayolu şirketi, kötü hava koşullarının ani olarak ortaya çıktığını ve pilotun kontrolü yeniden sağladıktan sonra acil iniş kararı aldığını açıkladı. Memmingen Havalimanı yetkilileri, türbülans sonrası pistte yapılan teknik incelemenin ardından güvenlik önlemleri gereği devam uçuşlarına geçici süreyle izin verilmediğini duyurdu.

Milano’ya ulaşamayan yolcular için Ryanair, alternatif kara yolu transferi düzenledi ve otobüslerle güvenli bir şekilde varış noktalarına ulaşmalarını sağladı.

Olay, kabin ekibinin duygusal zorluklarını bir kez daha gözler önüne serdi. Yolcular, türbülansın uçuşları boyunca karşılaştıkları en korkutucu deneyimlerden biri olduğunu ifade etti. Almanya ve Avrupa havacılık yetkilileri, benzer durumların tekrar yaşanmaması için fırtınalara karşı alınabilecek önlemleri gözden geçirme kararı aldı.

Yetkililer, uçuş öncesinde emniyet kemeri takılması ve bilgilendirme uyarılarının dikkate alınması gerektiğini vurgulayarak hava koşullarının düzenli olarak takip edildiğini ve havayolu şirketlerine gerekli uyarıların yapılacağını belirtti.

Related Posts

Operasyonların sinyalini geçen hafta vermiş: Erdoğan’ın CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündemde

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar, Adıyaman Belediye Başkanı Tutdere ve Büyükçekmece Başkanvekili Şahin’in de aralarında olduğu 10 isim gözaltına alındı. Öte yandan Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca, “rüşvet” soruşturması kapsamında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de gözaltına alındı. Gözaltılar sonrası, Erdoğan’ın geçen hafta CHP’li belediyeleri hedef alan sözleri yeniden gündem oldu.

HÜDA PAR’dan cuma namazı teklifi

HÜDA PAR, cuma namazı saatinde çalışanların izinli sayılmasını öngören bir kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

Gazzelilerin açlıktan sokaklarda bayıldığını bildiren UNRWA: İşimizi yapmamıza izin verin

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımları engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin “açlıktan sokaklarda bayıldığını” açıkladı. UNRWA’nın sosyal medya …

Ankara’da seyir halindeki midibüs alev alev yandı!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde seyir halindeki midibüste çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İBB’de ortaya çıkan akılalmaz olay: Dünyanın en ucuz helikopterini AKP’li belediye satmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir helikopterin 510 bin TL+KDV’ye ihale edildiğini açıkladı.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.