Hırvatistan ikinci turda yüzde 77.86’yla cumhurbaşkanını seçti

Zoran Milanovic Hırvatistan Cumhurbaşkanlığı Seçimini Kazandı

Hırvatistan’da cumhurbaşkanı seçimini, Sosyal Demokrat Parti’nin (SDP) desteklediği Zoran Milanovic yeniden kazandı. İkinci tur oylamada yerel saatle 19.00’da sandıkların kapanmasının ardından Ipsos araştırma şirketi, sandık çıkış anketleri yayınladı. Anketlere göre, ikinci turda Milanovic yüzde 77.86 oy alarak ikinci defa cumhurbaşkanı seçildi.

Milanovic’in en büyük rakibi olarak gösterilen iktidardaki merkez sağ Hırvat Demokrat Birliğinin (HDZ) adayı eski Eğitim Bakanı Dragan Primorac ise oyların yüzde 22.1’ini aldı. Milanovic, seçim döneminde ülkesinin Ukrayna’ya asker göndermesine karşı söylemleriyle öne çıkmıştı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Milanovic, “Teşekkür ederim” ifadesini kullandı. Seçim sonuçlarına göre, Hırvatistan’da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Milanovic, ülkesindeki politik arenada yeniden güçlü bir konuma sahip oldu.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Erdoğan’dan Aliyev ve El Sudani ile yoğun diplomasi trafiği…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Irak Başbakanı El Sudani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde “Terörsüz Türkiye” süreci, Güney Kafkasya’da barış, bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konuları ele alındı.

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Çanakkale’de ciğerlerimiz sigara izmaritiyle yanmış!

Çanakkale’deki orman yangınının çıkış nedeninin yere atılan sigara izmariti olduğu ortaya çıktı. İki kişi gözaltında.

İran’da çatışma: Emniyet ile silahlı grup karşı karşıya geldi

İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü, 4’ü polis 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı için harekete geçtiler: CHP İl Örgütü’nden suç duyurusu

CHP Samsun İl Örgütü, Cumhuriyet’in ilanı için “kanlı darbe” diyen eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Zehir taciri aileye idam cezası gündemde

Malezya, Pasir Mas’ta salon ve restoran işletmeciliği yapan “Yuyu” lakaplı Nur Ayu Fatihah Zaudi, eşi ve üç aile üyesi, 20 kilogramdan fazla metamfetamin, yani bilinen adıyla pil kuda, dağıtmak suçundan mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, üç ayrı adreste …