İstanbul’da ‘kanal’a değil ‘kalan’a sahip çıkıldı!

Haber: İstanbul, Kanala Değil Kalana Sahip Çıkıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentin geleceği için büyük bir tehdit olarak görülen Kanal İstanbul projesine karşı yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuşmalarının yanı sıra farklı isimlerin de katkı sunduğu toplantıda, İstanbul’un korunması ve gelecek nesillere aktarılması vurgulandı.

Farklı kesimlerden isimlerin sunum yaptığı toplantıda, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gürkan Akgün, teknik ve hukuki çalışmaları detaylı bir şekilde paylaşırken, İstanbul’a etkilerini ele alan sunumlar da gerçekleştirildi. İPA Başkanı Dr. Buğra Gökce’nin “Beton Kanal’ın İstanbul’a Etkisi” konulu sunumu ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey’in “Kanal İstanbul’un Marmara’ya Etkisi” üzerine görüşleri katılımcılarla paylaşıldı.

Toplantıda ayrıca, bilim insanları, siyasiler ve bürokratların katılımıyla gerçekleştirilen “Açık Mikrofon” etkinliği de büyük ilgi gördü. Toplantıda söz alan isimler arasında TMMOB Aydın Adanur Usta, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Murat Kapıkıran, Saim Oğuzülgen, Selçuk Özdağ, Hayrettin Nuhoğlu, Prof. Dr. Naci Görür, Gökhan Günaydın, Muharrem Erkek ve Ülkü Sakalar bulunuyordu.

Related Posts

Otomobille uyuşturu ticaretine tutuklama

İzmir’de otomobil ile uyuşturucu ticareti yapan iki şüpheli tutuklandı.

Vatikan ilklerin peşinde: Tarihteki ilk Asyalı Papa seçilebilir

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis’in vefatının ardından yerine kimin geçeceği merak konusu. En güçlü adaylardan biri ise Asyalı bir din adamı. Filipinli Kardinal Luis Antonio Gokim Tagle, sosyal adalete olan bağlılığı nedeniyle “Asyalı Francis” olarak anılıyor. Tagle, seçilmesi halinde ilk Asyalı papa olacak.

Adıyaman’da uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Adıyaman’da düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 22 zanlı gözaltına alındı.

Çin, Trump’ı yalanladı: Şi ile telefon görüşmesi yapmadı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Şi’nin kendisini aradığını söyleyen Trump’ın bu sözleri üzerine, iki liderin son dönemde telefonda görüşmediğini açıkladı.

68 ilde siber suç operasyonu: 169 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 68 ilde “yasa dışı bahis, nitelikli dolandırıcılık, çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi, bilişim sistemlerine girme” suçlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 169 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

İstanbul Valiliği saat verip uyardı: İstanbul’da fırtınaya dikkat!

İstanbul’da yarın öğle saatlerinden itibaren poyraz etkili olacak. Fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgarla birlikte hava daha soğuk hissedilecek. Fırtınanın salı gece saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir