“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Kurban Etlerinin Muhafazası Önemlidir

Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, kurban etlerinin doğru şekilde saklanması gerektiği konusunda uyardı. Yardımcı, kesilen etlerin hemen poşetlenip dolaba konmasının büyük bir hata olduğunu belirterek, “Etin sıcaklığı ve poşetin havasızlığı birleşince et yanabilir, yeşilimsi bir renk alabilir ve zehirlenmeye neden olabilir” dedi.

Doğru Saklama Yöntemleri

Etin kesilmesinin ardından serin ve hava alabilen bir alanda yayılması gerektiğini vurgulayan Yardımcı, “Etlerin üst üste gelmemesi ve 2-3 saatte bir ters düz edilmesi önemlidir. Bu, etin yumuşak olmasını ve üzerindeki bakterilerin atılmasını sağlar” şeklinde konuştu. Hatta mümkün olan vatandaşların etlerini kasapların dolaplarında saklayabileceğini belirtti.

Saklama Yöntemleri

Eti saklayacak kişilere plastik kaplar veya buzdolabı kasaları öneren Yardımcı, buzdolabı poşetlerine etin dikkatlice yerleştirilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç doğrultusunda eti parçalayarak dondurucuda saklamanın da uygun olduğunu söyledi. Ancak etin parçalanmasında uzman kişilere başvurulması gerektiğini de vurgulayan Yardımcı, kasaplara götürmenin daha güvenli olacağını söyledi.

Dini Vecibelere Dikkat

Kurbanlık seçerken dini vecibelere uyulması gerektiğini hatırlatan Yardımcı, yaşını doldurmamış hayvanların kurban edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kesimin belediye görevlileri eşliğinde ve veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca, siparişle alınan kurbanlara dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.

Her gün kefir içmek için en iyi 5 neden

Lezzetini kolayca kişiselleştirebileceğiniz kefir, düşük kalorili yapısıyla da sağlıklı beslenme planlarının vazgeçilmezi olmaya aday. İşte her gün bir bardak kefir içmeniz için bilmeniz gereken en önemli 5 neden…