Mahmut Arıkan’dan İBB operasyonlarına tepki: ‘Niye bu dalgalar hep karşı sahilleri vuruyor?’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan Yeni Yol Grup toplantısında konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Arıkan, konuşmasına 27 Mayıs Askeri Darbesi ve İstanbul’un fethinin 572. yıl dönümüne odaklanarak başladı. Arıkan, “İstanbul’un Fethi’nin sadece bizler için değil, insanlık için ne kadar önemli olduğunu her işgalde, her soykırımda, her şehirde yaşanan yıkımlarda bir kez daha anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

“İSTANBUL’UN BUGÜN FETHEDİLMESİ GEREKİYOR”

Arıkan, bugünün İstanbul’unun şiddet, çete, uyuşturucu, alkol, rant, yandaşlık, plansızlık, trafik, çürük binalar ile karma karışık olduğunu belirterek, “23 yıllık iktidarın ‘ihanet ettik’ dediği İstanbul, maalesef birçok kötülüğün gölgesinde kalmış durumda. Medeniyet başkenti İstanbul, yeniden fethedilmeye ihtiyaç duyuyor. Ancak bu sefer fethin surlardan değil, sokaklardan başlaması gerekiyor. Biz bu şehre sadık kalacağız ve güzelliklerin şehri olması için çaba sarf edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“BİR AİLEYİ BİR ÇOCUĞA BAKAMIYOR HALE GETİRENLER”

Arıkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2026-2035 döneminin “Aile ve Nüfus 10 Yılı” programına eleştiriler yöneltti ve şunları söyledi:

“Bu programı destekliyoruz ancak, 23 yıldır süren bir iktidarın bu açıklamaları itiraf olarak nitelendirilebilir. 2003’ten 2024’e kadar 2 milyon 839 bin 890 aile boşandı. Sadece geçen yıl 186 bin 536 çocuk velayete verildi. Bu politikaların sonucu, aileyi ve gençleri hayatta, işte, eğitimde, kültürde, şehir planlamasında ihmal etmiştir. Bu politikaların sonucu uyuşturucu kullanım yaşı düşmüş, sanal bahis oynama yaşı ise 10’a kadar gerilemiştir.”

“DALGALAR NEDEN SAHİLLERE VURUYOR?”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yapılan operasyonları eleştiren Arıkan, “İstanbul’da 1. dalga, 2. dalga, 4. dalga operasyonlar yaşanıyor. Ancak insanlar neden hep karşı kıyılara vuruyor diye sorgulamaktadır. Neden bu kasırgalar iktidar sahillerine uğramıyor? Biz yolsuzluğa, hukuksuzluğa karşıyız ve adalet istiyoruz. Ülke adı ‘Adalet ve Kalkınma’ olan bir partinin yönetiminde adalet ve kalkınma krizi yaşanmaktadır.” şeklinde konuştu.

“ÜLKE BEBEK PEYNİRE ALARM, BEBEK MAMASINA KİLİT TAKILDIĞINI GÖRDÜ”

Kurban Bayramı’na yaklaşırken Arıkan, “Bu bayramda ne satıcı ne alıcı sevinçli. Çünkü tüketici kurbana ulaşamıyor, üretici hayvanını satamıyor. 2025 Türkiye’sinde insanlar süt, yoğurt, peynir bulamıyor. Bayram sofraları yoklukla dolu. Bu ülke peynire alarm, bebek mamalarına kilit takılmasını ilk kez bu iktidar döneminde yaşadı. Mesele vatandaşın sofrasıdır, çocukların beslenmesidir, bu milletin yaşam kalitesidir” şeklinde konuştu.

Related Posts

VİOP’ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya düşüşle başladı

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

TBMM Başkanı Kurtulmuş, DEM Parti ile görüşecek

Ukrayna, barış görüşmeleri öncesi stratejik noktaları vurdu

Rusya’nın Murmansk, Ryazan, İrkutsk ve İvanovo bölgelerindeki askeri havaalanlarına Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlediği bildirildi. Murmansk Bölge Valisi Andrey Çibis, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bölgeye …

5. dalga operasyonda gözaltına alınmıştı… Gaziosmanpaşa Belediyesi’nden ‘Hakan Bahçetepe’ açıklaması: ‘Makam odasındaki aramada suç unsuruna rastlanmadı’

Gözaltına alınan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Bahçetepe’nin makam odasında yapılan aramada suç unsuruna rastlanmadığı, durumun arama tutanağına da açıkça yazıldığı belirtildi.

İstanbul’da mezarlıkta kan donduran olay: Erkek bebek cesedi bulundu

İstanbul’un Arnavutköy ilçesindeki Asri Mezarlığı’nda, bir güvenlik görevlisi tarafından 3-6 aylık erkek bebek cesedi bulundu. Olay yeri incelemesinin ardından ceset Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılırken, polis soruşturma başlattı.

Afyonkarahisar’da TOKİ isyanı: “5 yıldır mağduruz, kirada perişan haldeyiz”

Afyonkarahisar’da 2019 yılında temeli atılan Gökçe TOKİ Konutları, aradan geçen 5 yıla rağmen hak sahiplerine teslim edilemedi. Duruma tepki gösteren hak sahipleri, “160 bin TL’ye alacağımız evler şimdi 2 milyonu geçti. Kirada perişan haldeyiz. 5 yıldır mağduruz. Artık çözüm istiyoruz” dedi.