Marmara’da müsilaj denetimleri sürüyor: Bursa Büyükşehir’e 3.3 milyon TL ceza kesildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Denizi’nde Müsilajla Mücadele Çalışmalarını Sürdürüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, müsilajla mücadele kapsamında uygulamaya alınan 22 maddelik Marmara Denizi Eylem Planı çerçevesinde, 7 ilde eş zamanlı denetim ve izleme çalışmalarını yürütüyor.

Bursa İl Müdürlüğü ekipleri, 8 Ocak’ta Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi (BUSKİ) Genel Müdürlüğü’nün Doğu Atıksu Arıtma Tesisi’nde denetim gerçekleştirdi. Tesiste kentsel atık suların arıtma işlemi yapılmadan Deliçay Deresi’ne döküldüğü tespit edildi ve tesis hakkında 3 milyon 340 bin 688 TL ceza kesildi.

İstanbul, Tekirdağ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyelerine Yönelik Cezalar

Bakanlık ekipleri, 12 Ocak’ta Üsküdar’da denize kanalizasyon suyu döken İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bağlı İstanbul Su ve Kanal İdaresi Genel Müdürlüğü’ne (İSKİ) 1 milyon 337 bin TL ceza uyguladı. Ayrıca, 6-10 Ocak tarihleri arasında yapılan müsilaj denetimlerinde Tekirdağ, Yalova ve Balıkesir’e yönelik su kirliliğine neden olan belediyelere ve işletmelere toplamda 10,3 milyon TL ceza kesildi.

Belediyelerden İleri Biyolojik Atık Su Tesisleri Kurmaları Bekleniyor

Marmara Denizi Eylem Planı kapsamında denizin durumunu değerlendiren bilim insanları, atık suların neden olduğu azot ve fosfor artışının müsilaj oluşumuna sebep olduğunu vurgulamıştı. Müsilaj Bilim ve Teknik Kurulu, belediyelerin taahhüt ettikleri ileri biyolojik atık su arıtma tesislerini henüz hayata geçirmediğini belirtti.

Bakan Kurum’dan Belediyelere Uyarı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, belediyelere yönelik uyarılarda bulunarak, Marmara Denizi Koruma ve Eylem Planı’na uymaları gerektiğini vurguladı. Kurum, belediyeleri, çevrelerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeye ve Marmara Denizi’ni korumaya çağırdı.

Related Posts

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir