Milli Parklar Görevlisi Dağlık Arazide Mahsur Kaldı, JAK Ekipleri Tarafından Kurtarıldı

Milli Parklar Görevlisini Dizinden Sakatlanan JAK Ekipleri Kurtardı

Antalya’da dağlık arazide dizinden sakatlanan bir Milli Parklar görevlisi, JAK ekipleri tarafından kurtarıldı.

Dün Antalya’nın Döşemealtı ilçesi Termessos Antik Kenti Güllük Dağı Bademli bölgesinde meydana gelen olayda, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde görevli Av koruma ve Kontrol Memuru Taner K. sabah saatlerinde bölgede kontrole çıktı.

Taner K. öğlen saatlerine doğru Güllük Dağı Bademli bölgesine geldiğinde dengesini kaybederek düştü. Ayağa kalkmakta zorlanan Taner K.’nın haberdar vermesiyle mahsur kaldığı bölgeye AFAD, 112 Acil Sağlık ve STK’lara bağlı arama kurtarma ekipleri gönderildi.

Ancak, AFAD ve STK ekiplerinin bacağından yaralanan görevliyi bulunduğu yerden çıkarma çabaları sonuçsuz kalınca Jandarma Arama Kurtarma ekipleri devreye girdi. JAK ekibi helikopterle Taner K.’yı bulunduğu yerden kurtardı.

Görevli ilk olarak yakın bir hastaneye götürüldü, daha sonra ambulans helikopterle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı