Mısır’da bir ilk: Yaşam Boyu Başarı Ödülü Haberal’a verildi

Başkent Üniversitesi Kurucusu Prof. Dr. Mehmet Haberal, Kahire’de gerçekleşen Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nde onur konuğu olarak yer aldı. Türkiye’yi temsil eden Haberal’a, Mısır’da ilk defa bir bilim insanına verilen Yaşam Boyu Başarı Ödülü takdim edildi. Zirveye Mısır hükümetinden üst düzey yetkililer de katıldı. Açılış konuşmasında Haberal’ın kısa özgeçmişi paylaşıldı ve Haberal, organ nakli sürecine yaptığı katkıları anlattığı bir konuşma gerçekleştirdi. “Hayat bağışlayın” diyerek organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısında bulundu. Yetkili isimler Cumhurbaşkanlığı Sağlık Danışmanı Prof. Dr. Mohamed Awad Tag Eldin ile Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zaki tarafından Haberal’a ödül takdim edildi.

Ülkesine döndükten sonra konuşan Haberal, Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine destek verdiğini ve Mısır’a desteğini sürdüreceğini vurguladı. Aldığı ödülü Türkiye’ye ithaf ettiğini belirtti.

Prof. Dr. Mehmet Haberal, 29-30 Mayıs tarihlerinde Ankara’da gerçekleşecek Yanık Kongresi’nde dünya bilim insanlarını bir araya getirecek. Türkiye’de organ naklinin 50. yılı ise Kasım ayında Ankara’da düzenlenecek MESOT Kongresi ile kutlanacak.

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.