Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

İzmir’de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

İzmir’de düzenlenen özel gereksinimli bireyler için eğitim programı başarıyla sona erdi. Üç gün süren eğitim, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonu konusundaki önemli bir adımı temsil etti.

Uzman Eğitmenlerin Katılımıyla Gerçekleştirilen Eğitim Programı

İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi tarafından düzenlenen eğitim programına, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış eğitmenler katıldı. Programın eğitim direktörü Tolga Nasuh Aran liderliğinde gerçekleşen eğitime, alanlarında uzman isimler de katkı sağladı.

Eğitim İçeriği ve Detayları

Eğitim programı kapsamında özel gereksinimli bireylerin tanımlanması, temel psikoloji kavramları, yasalar ve yönetmelikler, beslenme, ruh sağlığı, vaka örnekleri, engel türleri, BEP hazırlama, davranış analizi, sosyal aktiviteler, aile eğitimi, özel eğitim teknikleri gibi önemli konular ele alındı.

Sertifika ve İstihdam Olanakları

Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, yapılacak sınav sonrasında e-devlet onaylı sertifikalarını alacaklar. Bunun ardından, adayların istihdam edilmesine yönelik destek sağlanacak. İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda eğitimlere devam edileceğini ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarına yönelik önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Yerli KAM 2026’da ameliyatta

ASELSAN ile TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen yerli kalp-akciğer makinesi (KAM) ilk testlerini geçti. TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Ümit Kervan, makinenin gelecek yıldan itibaren hastanelerde kullanılacağını bildirdi. Açık kalp cerrahilerinde hayati öneme sahip bu cihaz, Türkiye’nin sağlık teknolojilerinde dışa bağımlılığını azaltma hedefinin somut bir adımı olarak öne çıkıyor.

Burun tıkanıklığı geçmiyorsa dikkat: Alerjik rinit mi, sinüzit mi? Uzmanı yanıtladı

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Ani kalp ölümü her yaşta vurabilir: Nasıl önlem alınmalı?

Özellikle son yıllarda vaka sayısında artış gözlenen, ani kardiyak ölüm, yaygın bilinen adıyla ani kalp ölümü durumunun çoğu zaman hiçbir belirti vermeden gerçekleştiğine işaret eden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Olcay Özveren, özellikle risk grubundaki kişilerde kalp damar sağlığını ayrıntılı şekilde değerlendirmek için koroner tomografik anjiyografinin önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.

Kahve tutkunlarına kötü haber: Sağlık sorunlarına yol açabilir

Almanya’dan uzmanlar, yüksek dozda kafein tüketiminin kalp ritim bozuklukları, yüksek tansiyon ve diğer ciddi sağlık problemlerine neden olabileceğini belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir