Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

İzmir’de Özel Gereksinimli Bireyler İçin Eğitim Programı Başarıyla Tamamlandı

İzmir’de düzenlenen özel gereksinimli bireyler için eğitim programı başarıyla sona erdi. Üç gün süren eğitim, özel gereksinimli bireylerin hayata entegrasyonu konusundaki önemli bir adımı temsil etti.

Uzman Eğitmenlerin Katılımıyla Gerçekleştirilen Eğitim Programı

İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi tarafından düzenlenen eğitim programına, çeşitli alanlarda uzmanlaşmış eğitmenler katıldı. Programın eğitim direktörü Tolga Nasuh Aran liderliğinde gerçekleşen eğitime, alanlarında uzman isimler de katkı sağladı.

Eğitim İçeriği ve Detayları

Eğitim programı kapsamında özel gereksinimli bireylerin tanımlanması, temel psikoloji kavramları, yasalar ve yönetmelikler, beslenme, ruh sağlığı, vaka örnekleri, engel türleri, BEP hazırlama, davranış analizi, sosyal aktiviteler, aile eğitimi, özel eğitim teknikleri gibi önemli konular ele alındı.

Sertifika ve İstihdam Olanakları

Eğitim programını başarıyla tamamlayan adaylar, yapılacak sınav sonrasında e-devlet onaylı sertifikalarını alacaklar. Bunun ardından, adayların istihdam edilmesine yönelik destek sağlanacak. İzmir Yaşam Boyu Destek Akademisi, önümüzdeki dönemde farklı alanlarda eğitimlere devam edileceğini ve toplumun çeşitli ihtiyaçlarına yönelik önemli projelerin hayata geçirileceğini belirtti.

Kaynak: BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.