Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent Petrol, Trump ve Şi Cinping Arasındaki Görüşmelerin Etkisiyle Geriledi

Brent petrolün varil fiyatı dün 65,93 dolara kadar yükseldikten sonra günü 64,62 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise saat 09.19 itibarıyla kapanışa göre yaklaşık yüzde 0,7 azalarak 64,16 dolara geriledi. Aynı saatte Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 61,20 dolardan alıcı buldu.

ABD ile Çin arasındaki gümrük tarifeleri anlaşmazlığı, petrol fiyatları üzerinde etkili oldu. Bu anlaşmazlık küresel ekonomik görünümü zayıflatırken, OPEC ve OPEC+ grubunun üretimi artırma planları da arza ilişkin endişeleri hafifletti.

Ayrıca, Çin’in ABD Başkanı Donald Trump’ın gümrük tarifeleri konusunda Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile yaptığı görüşmeyi yalanlaması, ticaret savaşlarının derinleşerek talebi zayıflatacağı endişelerini artırdı.

Washington ve Pekin arasındaki tarife restleşmesinin ardından ABD, Çin’e uyguladığı gümrük tarifelerini yüzde 145’e yükseltirken, Çin de karşılık olarak yüzde 125’e çıkardı. Beklentiler, bu anlaşmazlıkların küresel ticareti baskı altına alarak enflasyonist baskıları artırabileceği yönünde.

Petrol fiyatları üzerindeki baskıları hafifleten bir diğer gelişme ise OPEC+ grubunun haziranda üretimi artırmaya yönelik planları. Bu planlar, küresel arz endişelerini azaltarak fiyatların düşüşünü destekliyor.

Rusya’nın Ukrayna’da geçici ateşkes ilan etmesi de jeopolitik endişeleri hafifletti. Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kararıyla 8 Mayıs-11 Mayıs tarihleri arasında bütün askeri eylemlerin durdurulacağı belirtildi.

Brent petrolde teknik olarak 66,06 doların direnç, 59,81 doların ise destek seviyesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.

Kentsel dönüşümde hızlı ve başarılı sonuç almanın yolu doğru sözleşmeden geçiyor

Depremin yine gündemin ilk sırasına oturduğu megakentte hukukçular, kentsel dönüşümün hızlı ve güvenli şekilde tamamlanabilmesi için sürecin avukat denetiminde ve doğru sözleşmeyle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Elektrikli araçlara ilgi artıyor

Mart ayında elektrikli araç şarj soket sayısı bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarak 28 bin 717’ye ulaştı. Aynı dönemde elektrikli araç sayısı da 220 bini aşarken, şarj altyapısındaki büyüme dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir