Protokole özel asfalt! Hatay’da 2 yıllık yol sorunu bir günde çözüldü

Kahramanmaraş merkezli 11 kentte etkili olan 6 Şubat depremlerinin vurduğu Hatay’da yaşayan vatandaşların aylardır şikayet ettiği ve araçların sık sık suya gömüldüğü yolların 6 Şubat anma törenleri öncesinde hızla düzenlenmesi dikkat çekti.

Depremin yıktığı Hatay’da son durumu aktaran Sözcü muhabiri Gülnur Saydam, kentte uzun süredir çukurlarla dolu ve kullanılamaz halde olan yolların bir gün içerisinde tamamen asfaltlandığını söyledi.

Düzenlemenin, bakanlar, vali, belediye başkanı ve şehir dışından gelen depremzedelerin de katılacağı program öncesinde yapıldığına dikkat çeken Saydam, şunları söyledi:

“*Burası, uzun zamandır çukurlarla dolu bir yoldu. En ufak bir yağmurda bile arabalar suya gömülüyor, sanayi bölgesi adeta çıkmaz bir hale geliyordu. Toz, duman; aklınıza ne gelirse burada etkiliydi.

*Ancak bu sabah itibarıyla tamamen yeni bir asfalt döşendi. Neden mi? Çünkü 6 Şubat’ta burada protokol olacak. Bakanlar, vali, belediye başkanı ve şehir dışından gelen depremzedeler burada bulunacak.

*Görülüyor ki, aylarca şikayet edilen ve insanların maddi-manevi zarara uğradığı bu yol, yalnızca bir gün içinde tamamen asfaltlanabiliyor.

*Yani, yıllardır dile getirilen birçok sorun bir yana, burada yapılanlar ve söylenenler daha çok görsel bir şölenden ibaret gibi görünüyor.”

Related Posts

Gazzelilerin açlıktan sokaklarda bayıldığını bildiren UNRWA: İşimizi yapmamıza izin verin

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail’in insani yardımları engellemesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde Filistinlilerin “açlıktan sokaklarda bayıldığını” açıkladı. UNRWA’nın sosyal medya …

Ankara’da seyir halindeki midibüs alev alev yandı!

Ankara’nın Çankaya ilçesinde seyir halindeki midibüste çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü.

İBB’de ortaya çıkan akılalmaz olay: Dünyanın en ucuz helikopterini AKP’li belediye satmış

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, AKP döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir helikopterin 510 bin TL+KDV’ye ihale edildiğini açıkladı.

Salim Güran, Yüksel Güran, Enes Güran ve Nevzat Bahtiyar hakkında dikkat çeken karar

Narin Güran cinayetiyle ilgili Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi, sanıklar Narin’in amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk hallerine yapılan itirazları reddetti. Mahkeme Başkanı ise Yüksel ve Enes Güran’ın tahliye edilmesi gerektiği yönünde muhalefet şerhi koydu.

İklim Kanunu Teklifi, Meclis’te kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda, ‘İklim Kanunu Teklifi’ kabul edildi.

İstanbul’da deprem mi oldu? 2 Temmuz anlık depremleri görüntüleme ekranı (Kandilli-AFAD)

İstanbul’da hissedilen bir deprem meydana geldi.