Soğan yediğinizi kimse anlamayacak! Dil üstünde bir buçuk dakika tutun, nefesi tazeliyor

İyi Nefes İçin Pratik Öneriler

Birçoğumuz zaman zaman kötü nefes problemi yaşıyoruz ve çoğu zaman bunun nedeni tükettiğimiz besinler olabiliyor. İşte size kötü nefesi önlemek için bazı pratik öneriler:

1- Su

Dilinizdeki bakteriler, mukus ve yiyeceklerdeki proteinleri parçaladığında kötü nefese neden olabilir, ancak bu sorunu su içerek çözebilirsiniz. Su içmek, ağızda daha fazla tükürük üretilmesini sağlar ve kötü nefesi nötralize eder.

2- Sebzeler

Kereviz ve salatalık gibi lifli sebzeler, ağız temizliğine yardımcı olur ve tükürük üretimini artırarak kötü kokuya neden olan bakterileri temizler. Özellikle bir dilim salatalığı damağınızda bir süre tutmak, kötü kokuyu sınırlamaya yardımcı olabilir.

3- Yeşil Çay

British Columbia Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, yeşil çaydaki polifenollerin ağızdaki kükürt bileşiklerini geçici olarak azalttığını göstermiştir. Eğer ağız kokusu problemi yaşıyorsanız, bir bardak yeşil çay içmeyi deneyebilirsiniz.

4- Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı, antibakteriyel özelliklere sahiptir ve kötü nefesi önlemeye yardımcı olabilir. Diş fırçanıza birkaç damla ekleyerek dilinizin arkasını ve diş eti çizgisini fırçalayabilir ve kötü kokuları gidermeye yardımcı olabilirsiniz.

Unutmayın, doğal yöntemler her zaman en etkili çözümlerden biridir. Bu önerileri uygulayarak daha temiz ve taze bir nefese sahip olabilirsiniz.

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.