Suriyelilerin Dönüşü Tekstilcileri Endişelendiriyor

Türkiye’deki Suriyelilerin Ülkelerine Dönüşü Tekstilcileri Tedirgin Ediyor

Esad rejiminin devrilmesiyle birlikte Türkiye’deki Suriyelilerin ülkelerine geri dönmeye başlaması, Adana’daki tekstil sektörünü endişelendirdi.

Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesiyle birlikte iç savaşın sona ermesi, Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşlerini hızlandırdı. Türkiye’de tekstil sektöründe uzun süredir önemli bir iş gücü sağlayan Suriyelilerin geri dönüş hazırlıkları, Adana’daki tekstil sektörünü olumsuz etkileyebilir.

Gençler Önemli Rol Oynamalı

Adanalı tekstil patronları, Türk tekstil işçilerinin turizm ve hizmet sektörüne kaydığını belirtirken, Suriyeli işçilerin dönüşü durumunda genç Türklerin tekstil sektörüne daha fazla ilgi göstermesi gerektiğini vurguladı.

İşadamı Ufuk Doyuran, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Savaşın sona ermesi sevindirici ancak bu durum pek çok işvereni endişelendiriyor. Suriyelileri ağırlamaya başladığımız günden beri fabrikalarımızda çalıştırdık. Ancak şimdi onların dönüşüyle başa çıkmamız gerekiyor. Ülke olarak kendi başımızın çaresine bakabiliriz. Gençlerimiz de iş bulmak konusunda sabırlı olmalı, her işe başlamak önemlidir. Boşluktan korkmamalıyız” şeklinde konuştu.

Ufuk Doyuran, geleceğe yönelik umutlu olunması gerektiğini belirterek, “Gençlerimiz hemen en iyi pozisyonlardan işe başlamak istiyorlar. Suriyeliler ayrılırsa boşluk olabilir ancak Türkiye kimseden yardım beklemeyecek kadar güçlü bir ülke” dedi.

Ülke Çıkarları Ön Planda Olmalı

Adanalı tekstilci, sektörde çalışanların %40’ından fazlasının Suriyeli olduğunu vurgulayarak, “Üretim seviyelerimizi artırmamız gerekiyor. Şu anda çalışanlarımızın %40’ı Suriyeli. Belki %30’u geri dönecek. Gençlerimiz iş beğenmeden çalışmalı, bu ülke hepimizin” ifadelerini kullandı.

“Asgari ücretin üzerinde maaşlar ödüyoruz ancak bazıları hala memnun değil” diyen Doyuran, “Fabrikalarda çalışan birçok işçi asgari ücretin üzerinde maaş alıyor. Parasal beklentileri geride bırakmalıyız. İşlerine odaklanmalılar. Para en önemli şey değil. Bir işin ne kadar değerli olduğunu ancak emek verince anlayabilirsiniz. Bazıları az para kazandıklarını düşünebilir ama artık para işin özünü oluşturmuyor” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisinin 2025 yılı için büyüme tahminini yüzde 3,1’e yükseltti

Dünya Bankası, Türkiye’nin bu yıla ilişkin ekonomik büyüme tahminini yüzde 2,6’dan yüzde 3,1’e yükseltti.

Samsunspor’un Avrupa Hayali Tehlikede

Samsunspor, son 8 haftada sadece 1 galibiyet alarak Avrupa kupalarına katılma şansını zorladı.

İstihdam ve mesleki eğitim masaya yatırıldı

İMEK 2025 Yılı 2. Olağan Toplantısı ETSO’da gerçekleştirildiErzurum İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK), 2025 yılı 2. olağan toplantısını ETSO ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Togg’da deprem!

Türkiye’nin otomobili girişimi Togg’da, kuruluşundan bu yana tasarım süreçlerine liderlik eden Berkan Kaplan, görevinden ayrıldı. Kaplan, 2019 yılından beri Togg bünyesinde yer alan ve şirketin kendi Tasarım Stüdyosu’nu kurarak T10X ile T10F …

İstanbul’da Dolar ve Avro Fiyatları Artış Gösterdi

İstanbul serbest piyasada dolar 38,2510 liradan, avro 44,1440 liradan güne başladı. Serbest piyasada 38,2490 liradan alınan dolar, 38,2510 liradan satılıyor. 44,1420 liradan alınan avronun satış fiyatı ise 44,1440 lira olarak belirlendi. Dün doların …

Bursaspor’un Borçsuz Hedefi: 1. Lig

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, 1. Lig’e borçsuz gelmek istediklerini açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir