Taliban saldırdığı oteli işletecek: Afganistan’da daha lüksü yok

Otel yönetimi, 1 Şubat itibarıyla faaliyetlerini sonlandıracağını ve işletmenin Hotel State Owned Corporation tarafından yönetileceğini duyurdu.

Taliban, oteli 2008 ve 2014’te hedef aldı. İçişleri Bakan Vekili Siraceddin Hakani, 2008’de düzenlenen ve ABD vatandaşı Thor David Hesla dahil sekiz kişinin öldüğü saldırının planlayıcısı olduğunu kabul etti.

“ULUSLARARASI STANDARTLAR”

Aga Khan Ekonomik Kalkınma Fonu’na ait olan Serena Hotel, “Binlerce Afgan vatandaşına eğitim verdik ve uluslararası konaklama standartları belirledik” açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanlığı’na bağlı Hotel State Owned Corporation, Afganistan’ın otel sektörünü geliştirmeyi hedefleyiyor. Kuruluş, Kabil’de iki, Nangarhar’da bir otel işletiyor.

KISA SÜREDE KAPATILDI

Geçtiğimiz yıl turizmi geliştirme hedefiyle Serena Hotel’de kadınlara özel spa ve güzellik salonu açıldı, ancak kısa süre sonra yetkililerin baskısıyla tekrar kapatıldı.

Taliban, kadınların halka açık alanlara, spor salonlarına ve eğitime erişimini yasakladı. Geçtiğimiz yıl, İslam’a aykırı hizmetler sunduğu gerekçesiyle tüm güzellik salonlarının kapatılmasını emretti.

Related Posts

‘Süreç’ komisyonunda yeni toplantı yarın: Bu kez mağdur taraflar dinlenecek

TBMM bünyesinde kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu, yarın TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un başkanlığında toplanacak. Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile şehit aileleri ve gazilerle ilgili dernek ve vakıfların temsilcileri dinlenecek.

İBB’ye yönelik soruşturmada ifadeler tamamlandı: İnan Güney’e tutuklama talebi

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney ve 44 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. Savcılık, İnan güney için tutuklama talep etti.

ABD’de barış görüşmeleri… Zelensky’den takım elbise kararı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD’de “barış görüşmelerine” başladı. ABD’li ve Ukraynalı yetkililer, marttaki Trump-Zelenskiy görüşmesinde tartışma konusu olan Zelenskiy’nin takım elbise giymemesinin ardından yeni toplantıdaki kıyafetine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Alkolmetrede gargara skandalı: Mahkeme cezayı iptal etti

Trafik denetiminde alkolmetreye 1,12 promil alkollü çıkan Avukat Onur Mirici, ağız bakım suyundaki alkol nedeniyle bu sonucun çıktığını kan testiyle kanıtladı. Mahkeme, para cezası ve ehliyet el koyma kararını iptal etti.

Bafra’da Özel Çocuklar İçin Etkinlik

Aile Yılı etkinlikleri kapsamında otizmli gençler, anneleriyle sportif ve sinema etkinlikleriyle buluştu.

Tekirdağ’da Kaybolan Genç İçin Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Süleymanpaşa’da 18 yaşındaki A.B.’yi bulmak için arama çalışmaları 3. günde sürüyor.