Tüm hekimlere estetik işlem yapma izni veren yönetmeliğe tepki: Ehliyeti olana “Hadi gel, şu uçağı da sür” demekle aynı şey

Sağlık Bakanlığı, Estetik Operasyonlarında Branş Kısıtlamasını Kaldırdı

Sağlık Bakanlığı, estetik operasyonlarında önemli bir düzenlemeye gitti. Artık sadece dermatologlar, plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanları ile bakanlık onaylı medikal estetik sertifikasına sahip olanlar değil, diğer branşlardan tüm hekimler, medikal estetik müdahaleleri yapabilecekler. Bu yönde yapılan düzenlemeye itiraz eden Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, “Bu ehliyeti olana, ‘Hadi gel şu uçağı da sür’ demekle aynı şey. Kişi hekim de olsa bir sertifika vermekle olur mu bu iş?” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Eğitim süreci ve uzmanlık alanları göz önüne alındığında, Tıpta Uzmanlık Sınavı’na (TUS) yapılan başvurular incelendiğinde dermatoloji ve plastik cerrahinin en çok tercih edilen branşlar olduğu görülüyor. Temel tıp eğitimini tamamlayanlar altı yıl sonra dermatoloji ya da plastik cerrahi uzmanlık alanlarını tercih ederek uzmanlaşma sürecini başlatıyorlar.

Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği Başkanı Prof. Dr. Şükrü Yazar, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Bu ehliyeti olana, ‘Hadi gel, şu uçağı da sür’ demekle aynı şey. Kişi hekim de olsa bir sertifika vermekle olur mu bu iş? Ayrıca bu sertifikaları kim verecek, nerede verecek, neye göre verecek? 2-3 haftalık bir eğitimle 6 yıllık uzmanlık eğitimi aynı mı?” ifadelerini kullandı.

Detaylı bilgi için .

(Hürriyet)

TIKLAYIN | Resmî Gazete’de yayımlandı: Özel sağlık kuruluşlarına “estetik” ayarı

Related Posts

Sosyal medya ‘güzellik algısı’: Gençleri depresyona sürüklüyor

Türkiye Psikiyatri Derneği’nden Prof. Dr. Aslıhan Dönmez, ergenlik çağında yaygın görülen anoreksiyanın ölümcül sonuçlara yol açabileceğini belirtti. Dönmez, sosyal medyanın zayıflık mitini pekiştirdiğini ve ailelerin gençleri bu baskıdan koruması gerektiğini vurguladı.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı