Üniversite yemekhanesine dört ayda yüzde 311 zam!

Dicle Üniversitesi’nin yemekhane ücretleri son dört ayda yüzde 311 oranında arttı. Türkiye’nin bütçe olarak en yüksek ödenek alan üniversitelerinden biri olan Dicle Üniversitesi, eğitim-öğretim yılı başından itibaren yemek ücretlerini 9 liradan 29.5 liraya çıkardı. 

2024 yılı için yükseköğretim kurumlarına ayrılan toplam bütçe 341 milyar lira iken, Dicle Üniversitesi 5 milyar 174 milyon lira ile en fazla bütçe alan ilk 20 üniversite arasında yer aldı. Ancak, üniversitenin bu bütçeyi öğrencilerin yararına kullanmadığı iddia ediliyor. Diyarbakır Emek Gençliği’nin açıklamasına göre, öğrencilere yemek ücretlerinde yapılan zamların geri çekilmesi talep edildi.

Açıklamada, öğrenci yemek ücretlerinin fahiş oranda artırılmasının, öğrencilerin eğitim masraflarını daha da zorlaştırdığı ve öğrencileri finansal olarak daha da zor duruma düşürdüğü belirtildi. Evrensel’de yer alan habere göre, ayrıca, üniversitenin öğrencilere Yapı ve Kredi Bankası’ndan hesap açma zorunluluğu getirdiği ve bu durumun öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandığı ifade edildi.

Diyarbakır Emek Gençliği, öğrencileri bu zamma karşı tepki göstermeye ve rektörlüğü bu zamları geri çekmeye çağırdı. Üniversite yönetimi ise öğrenci temsilcileri ile yapılan görüşmeler sonrası bir bildirge yayımlayarak durumu değerlendirdiği belirtildi. (Evrensel)

 

Related Posts

ABD’de konut fiyatlarının artış hızı yavaşladı

ABD’de S&P CoreLogic Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi, şubatta yıllık bazda yüzde 3,9 yükselerek konut fiyatlarının artış hızındaki yavaşlamaya işaret etti.

Petrolde yatay seyir – 29 Nisan 2025

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 64,16 dolardan işlem görüyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

BIST 30 haftaya yüzde 0,2 düşüşle başladı

BIST 30 endeksine dayalı nisan vadeli kontrat, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,2 düşüşle 10.333 puandan start verdi. Cuma günkü yüzde 0,7’lik gerilemenin ardından akşam seansında da momentumunu koruyan kontrat, S&P’nin kredi notu teyidi ve ABD bilanço-veri gündemiyle şekillenen küresel risk iştahı altında işlem görüyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Bankacılık sektöründe şok gelişme: Mevduat ve kredilerde tarihi artış!

Bankacılık sektöründe yaşanan gelişmeler, yılın ikinci çeyreğine güçlü bir giriş yapıldığını gösteriyor. Mevduat ve kredi tarafında gözlenen hareketlilik, ekonomik dinamiklerin yeniden şekillendiğine işaret ediyor.