Üniversitede skandal! 22 bin 960 kişinin bilgileri çalındı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nde Öğrenci Verileri Çalındı

Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi’nde, Rektör Prof. Dr. Semih Aktekin önderliğinde, on binlerce öğrencinin kişisel verilerinin çalındığı ortaya çıktı. Çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu 22.960 kişinin kişisel verileri, bir öğrencinin tesadüfen bir mobil uygulama üzerinden erişmesiyle fark edildi.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu Açıkladı

Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre;

  • Veri sorumlusu olarak Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) tarafından geliştirilen Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi’ni (ÜBYS) kullanarak, PingPong Üniversite Rehberi adlı mobil uygulama aracılığıyla personel ve öğrencilerin kişisel verilerine erişti.
  • Bir öğrencinin başka bir mobil uygulamadan kişisel verilere erişebildiğini belirtmesi üzerine durum fark edildi ve verilerin İKÇÜ üzerinden elde edildiği ortaya çıktı.
  • İKÇÜ ile iletişime geçilerek veri paylaşımının izinsiz yapıldığı tespit edildi ve ilgili firma hakkında değerlendirme yapıldı.
  • Olaydan etkilenen kişi grupları arasında çalışanlar ve öğrenciler bulunuyor. Şu ana kadar 22.960 aktif öğrenci ve personelin etkilendiği belirtildi.
  • Kişisel Verileri Koruma Kurulu, konuyla ilgili incelemelerin devam ettiğini ve veri ihlalinin ilan edileceğini duyurdu.

Related Posts

Erdoğan’dan Aliyev ve El Sudani ile yoğun diplomasi trafiği…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ve Irak Başbakanı El Sudani ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde “Terörsüz Türkiye” süreci, Güney Kafkasya’da barış, bölgesel güvenlik ve ekonomik iş birliği konuları ele alındı.

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Avukatı Mehmet Pehlivan’ın tutukluluğuna itiraz reddedildi; İmamoğlu’ndan tepki geldi: Delil yok, suç yok!

Çanakkale’de ciğerlerimiz sigara izmaritiyle yanmış!

Çanakkale’deki orman yangınının çıkış nedeninin yere atılan sigara izmariti olduğu ortaya çıktı. İki kişi gözaltında.

İran’da çatışma: Emniyet ile silahlı grup karşı karşıya geldi

İran’ın güneydoğusunda yer alan Sistan-Beluçistan eyaletinde güvenlik güçleri ile silahlı kişiler arasında çıkan çatışmada bir kişinin öldüğü, 4’ü polis 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

‘Yeliz’ lakaplı Ahmet Hamdi Çamlı için harekete geçtiler: CHP İl Örgütü’nden suç duyurusu

CHP Samsun İl Örgütü, Cumhuriyet’in ilanı için “kanlı darbe” diyen eski AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı hakkında Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Zehir taciri aileye idam cezası gündemde

Malezya, Pasir Mas’ta salon ve restoran işletmeciliği yapan “Yuyu” lakaplı Nur Ayu Fatihah Zaudi, eşi ve üç aile üyesi, 20 kilogramdan fazla metamfetamin, yani bilinen adıyla pil kuda, dağıtmak suçundan mahkemeye çıkarıldı. Zanlılar, üç ayrı adreste …