Yeni Papa’nın kirli geçmişi: Görev yaptığı kiliselerdeki cinsel tacizlere kafasını çevirdi

Papa Leo XIV Hakkında Çarpıcı İddialar

Papa Robert Prevost olarak da bilinen Papa Leo XIV, bazı skandal iddialarla gündeme geldi. Geçmişte cinsel istismar vakalarıyla ilişkilendirilen kiliselerde görev yapmasıyla bilinen Papa, Chicago’daki Augustinus Tarikatı’nın bölge yöneticisi olarak görev yapmıştı. Chicago’daki görevi sırasında, cinsel istismar suçlamaları nedeniyle görevden alınan bir rahibin Katolik okuluna yakın bir manastıra yerleştirilmesine izin verdiği ortaya çıktı.

Cinsel İstismar İddiaları

2022 yılında, Chiclayo Piskoposluğu’nda görevli iki rahip hakkında 2007 yılına dayanan cinsel istismar iddiaları gündeme geldi. Papa Leo XIV, 2015-2023 yılları arasında Chiclayo Piskoposu olarak görev yapmıştı. Mağdurlar, Papa’nın bu iddiaları yeterince araştırmadığını ve etkili bir soruşturma yürütmediğini iddia ediyor.

Eleştiriler

Papa Leo XIV’a yönelik eleştiriler Chicago’dan da gelmekte. Prevost, dokuz yıl önce cinsel taciz iddialarıyla gündeme gelen Peder James Ray’in St. John Stone Friary’de yaşamasına izin verdi. Bu karar, ABD Katolik Piskoposları Konferansı’nın yeni kurallarına aykırıydı ve tartışmalara neden oldu.

Hak Savunucularının Eleştirileri

Papa Leo XIV’un cinsel taciz iddialarına karşı sessiz kaldığı iddialarına hak savunucuları da katılıyor. SNAP adlı grup, Papa’nın iddialara müdahale etmediğini ve seçen kardinallerin de durumdan haberdar olduğunu iddia ediyor. Hak savunucuları, Papa’nın geçmişteki taciz skandallarına ışık tutmasını umut ediyor.

Trump Karşıtlığı

Leo XIV. Papa, Trump yönetimine karşı sert eleştirilerde bulunan bir profil çiziyor. Göçmen politikalarını kınayan ve ABD Başkan Yardımcısı JD Vance’i eleştiren paylaşımlarıyla dikkat çekiyor.

Related Posts

İsrail’in gazetecilere yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail’in, nisan ayında Gazze ve Batı Şeria’da gazetecilere yönelik 80 ihlal gerçekleştirdiği belirtildi. Buna göre, söz konusu sürede, basın mensupları 4 kez silahlı saldırıya uğradı, 4’ü gözaltına alındı ve 5’i de darp edildi.

Putin, Kara Kuvvetleri Başkomutanı Salyukov’u görevden aldı

Putin, Kara Kuvvetleri Başkomutanı Salyukov’u görevden aldı

İsrail arabulucuların ateşkes çabalarına karşı Filistinlilere yönelik baskısını arttırıyor

Hamas, İsrail’in arabulucuların ateşkes anlaşmasıyla ilgili çabalarına, saldırılarla karşılık verdiğini belirtti. Hamas’ın Telegram hesabından İbranice yayımlanan açıklamada, Katar’ın başkenti Doha’da süren müzakerelere rağmen İsrail’in son günlerde Gazze Şeridi’ne yönelik şiddetlenen ve yoğunlaşan saldırılarına dikkati çekildi.

Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna – Rusya görüşmesinde saat belli değil, erteleme yok

Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna – Rusya görüşmesinde saat belli değil, erteleme yok

CHP’li Tanal’dan ‘Dünya İklim Günü’nde ‘Kanal İstanbul’ eleştirisi

İklim krizine karşı acil önlem alınması çağrısında bulunan CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ”Bilime kulak verin, Kanal İstanbul’dan vazgeçin. Çünkü Kanal İstanbul’da ısrar, ölüm demektir” dedi.

Dünyanın gözü Türkiye’nin gücünde: NATO Genel Sekreteri Rutte ‘Müzakereyi başlatacak tek adres’ deyip Ankara’yı işaret etti

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı öncesi İstanbul’da kurulacak barış masası ile ilgili açıklamada bulundu. Müzakere sürecinde Türkiye’nin çok büyük bir rol oynadığına ve diplomatik gücüne dikkat çeken Mark Rutte, “İlgili tüm ortaklarla, taraflarla iyi ilişkileri var. Görüşmelerin yürütüleceği yer belli olduğunda bir araya getirecek güç var. Dışişleri Bakanlığı aracı olarak da Türkiye’nin önemli bir rolü var elbette burada.’ ifadelerini kullandı. Rutte ayrıca, “Savaşın sona ermesi için Ukrayna hazır. Ukrayna bir ateşkese hazır. Derhal müzakere masasına oturmaya hazır. Bu kesinlikle net. Rusya tarafında artık top” dedi.