Yurttaş randevu bulamıyor ama… Devletin kasasından hastanelerin müteahhitlerine servet akıyor!

Halkın Omuzlarına Yük Olan Kamu Özel İşbirliği Projeleri

Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleri, kamunun kesesinden çıkmayacak vaadiyle başlasa da sonuçta halkın omuzlarına ağır bir yük olarak geri dönüyor.

Sağlık hizmetlerine erişim zorlaşırken, şehir hastanelerine ödenen büyük miktarlar her geçen yıl artıyor. Örneğin, 2025’in ilk altı ayında sadece 18 şehir hastanesi için Hazine tarafından 52 milyar 183 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek.

‘Hastane Değil Yatırım Aracı’

Sözcü gazetesinden Başak Kaya’ın aktardığına göre, CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, 2023’te şehir hastanelerine toplam 46 milyar TL ödendiğini ancak 2025’in ilk altı ayında bu miktarın aşıldığını belirtiyor.

Kara’nın verdiği bilgilere göre, yıl sonunda toplam ödeme tutarının 100 milyar TL’yi aşması bekleniyor. Kara, “Kamu özel işbirliği projeleri, vatandaşlar için değil, müteahhitler için bir kazanç kapısı haline geldi” diyor.

“Bu Parayla 43 Yeni Hastane Yapılabilirdi”

Ankara Tabip Odası’nın açıklamasına göre, 6 ayda sadece şehir hastanelerine ödenen 52 milyar TL ile 18 ila 43 orta ölçekli devlet hastanesi yapılabilecekti. Ancak Türkiye’nin dört bir yanındaki halk, MR, endoskopi ve tomografi gibi tetkikler için aylarca hatta yıllarca sıra beklemek zorunda kalıyor.

Related Posts

Bekir Başevirgen: Çalışanın cebindekini çalıyorlar, asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, enflasyonun yılın ilk altı ayında işçi, memur ve emekli aylıklarında erimeye yol açtığına dikkati çekerek “İşçi başına altı aylık ortalama erime 6 bin 485 TL oldu. Yılın ilk yarısında asgari ücretlinin enflasyon kaybı 3 bin 685 TL’yi buldu. Haziran 2025’te enflasyon kaybı en düşük emekli aylığında 2 bin 412 TL, en düşük memur maaşında ise 9 bin 130 TL oldu. AKP iktidarı işçiye, emekliye, memura zam vermek bir yana dursun, artık çalışanların cebindeki parayı bile çalıyor” dedi.

Gıda sektöründe konkordato krizi: Furyaya bir Türk devi daha katıldı

Türkiye’nin köklü et ve gıda firmalarından Seret Et, 38 yıl sonra konkordato başvurusunda bulundu. Mahkeme başvuruyu kabul ederek 1 yıllık süre tanırken, Yusuf Et, Gülhanlar Güven Gıda ve Çiloğlu Gıda ile devam eden konkordato zinciri sektördeki krizi derinleştiriyor.

5 köyün büyük çilesi bitti, 4 milyon TL cepte kaldı!

Akçakoca ilçesinde Balatlı, Beyören, Dadalı, Fakıllı ve Doğancılar köylerinde yaşanan su sıkıntısı yeni su hattı ile giderildi. Balatlı köyünde bulunan kaynaktan, suyun ortak depoya getirilmesi için Akçakoca Kaymakamlığı, köylüler ve muhtarlar ortak …

Kuyumculardan dikkat çeken açıklama: Alan değil satan daha fazla!

Kuyumcular, altını alandan daha çok satanın olduğunu, vatandaşların elindeki altını bozdurup ev ve araba aldığını söylüyor. “İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMİYOR” Trabzon’da kuyumculuk yapan Emrah Şahin, düğün sezonu olmasına rağmen yaz aylarının …

Sivas’ta çıkarılıyor: Avrupa, Asya ve Orta Doğu’ya satılıyor! Çok tutulan nadir bir mermer, biraz lüks ve pahalı

Sıcak Çermik bölgesinden çıkarılan oniks mermeri, blok ve işlenmiş olarak lüks inşaat projeleri ile zemin ve duvar döşemelerinde kullanılıyor. Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Zeki Özdemir, sarı travertenin Türkiye’de Sivas’a mal olmuş …

Eurosu olan üzülecek!

Döviz kurundaki değişim alım satım yapacakların ve yatırımcıların odağında. Birçok kişi dolar, euro ve sterlindeki son durumu merak ediyor. Arama motorlarına sık sık, “Dolar ne kadar oldu?”, “Euro ne kadar oldu?”, “Güncel döviz kuru ne durumda …