Zuckerberg’ün WhatsApp açıklaması tepki çekti: Mesajlar okunabiliyor

Mark Zuckerberg’un Joe Rogan’ın Programında Yaptığı Şaşırtıcı Açıklamalar

Meta’nın kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg, Facebook, Instagram ve WhatsApp hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalarla gündemi sarsmaya devam ediyor. Zuckerberg, ABD’de Covid-19 sürecinde aşı karşıtlarını sansürlemeye çalışan Joe Biden yönetimi hakkında şok edici ifadeler kullandı.

Joe Rogan’ın podcast programında konuşan Zuckerberg, Biden yönetiminden gelen baskılar sonucunda ekibinin maruz kaldığı zorlukları anlattı. Özellikle WhatsApp’a ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Zuckerberg, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın (CIA) WhatsApp mesajlarına fiziksel erişim sağlayabileceğini belirtti.

Zuckerberg, Meta’nın şifreleme teknolojisinin kullanıcı mesajlarına erişimi engellediğini ancak kullanıcının telefonuna direkt olarak erişilmesi durumunda mesajların okunabileceğini vurguladı. “Şifreleme teknolojisi, hizmeti veren şirketin mesajları görmemesini sağlar. WhatsApp kullanıcılarının Meta sunucularının mesaj içeriğine erişimi bulunmamaktadır” diyen Zuckerberg, siber güvenlik uzmanlarının uzun süredir üzerinde durduğu bir konuya değindi.

Şifreleme Teknolojisi ve WhatsApp Kullanımı

WhatsApp Messenger üzerinden yapılan konuşmalar, uçtan uca şifreleme özelliği sayesinde korunmaktadır. Bu özellik, iletişimde bulunan kişilerin dışında başka kimselerin mesajlara erişimini engeller. Sadece iletişimde olduğunuz kişiler mesajları okuyabilir.

Uçtan uca şifreleme özelliği, mesajlarınızın güvenliğini sağlayarak, yalnızca iletişimde olduğunuz kişilerin mesajları okuyabilmesini mümkün kılar. Gizliliğinizi korumak için özel anahtarın sizde ve mesajı alan kişide bulunması önemlidir. Bu süreç otomatik olarak işler ve ek bir ayar gerektirmez.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Related Posts

Arm mimarisi 40 yaşında: Günümüze kadar 250 milyar çipte yer aldı!

1978’te, Chris Curry ve Hermann Hauser, İngiltere Cambridge’de son derece mütevazi bir girişim olan Acorn Computers’ı kurdu. Şirket daha sonra, her sınıfta bir bilgisayar bulunması gerektiği öngörülen bir Birleşik Krallık hükümet girişiminin …

Bilim insanları Güneş’i karartmaya hazırlanıyor

Bilim insanları proje kapsamında güneş ışığıyla birlikte yeryüzünün sıcaklığını da azaltmaya çalışacak.

Google Gemini, Android Auto ve Wear OS’a geliyor!

Google, yapay zeka dönüşümünü hız kesmeden sürdürüyor. Yapılan resmi açıklamaya göre, Google Gemini çok yakında Android Auto ve Wear OS platformlarında da aktif olarak kullanılmaya başlayacak. Google Gemini, Android Auto ve Wear OS için sunulacak …

2025’te dünyada ve Türkiye’de: Finansal Teknolojiler

Peki perde arkasında hangi teknolojiler çalışıyor, bize ne fayda sağlıyor ve hangi riskleri de beraberinde getiriyor? Gelin, hem dünyada hem de Türkiye’de son yıllarda öne çıkan finansal teknolojilere yakından bakalım. YAPAY ZEKÂ: DOLANDIRICIYI …

Android 16’nın yeni güvenlik modu USB tabanlı saldırıları engelleyecek

Google, Android 16 ile yeni bir güvenlik modu ekliyor. Gelişmiş Koruma etkinleştirildiğinde, telefon kilitliyken Android, herhangi bir USB aygıtın bağlanmasını ve veri göndermesini engelleyecek. Yeni özellik, telefonun kaybolması veya çalınması …

TSMC, 24 yeni fabrika inşa edecek! Dev yatırım

Tayvan merkezli çip üreticisi TSMC, yapay zeka sektöründeki artan çip talebine yanıt vermek amacıyla dünya genelinde 24 yeni fabrika inşa ediyor. Şirket; bu tesisleri Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, Japonya ve Çin gibi çeşitli bölgelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir