“Erken yapılan kahvaltı kalp sağlığını koruyor”

Sağlıklı ve Mutlu Bir Yaşam İçin Kahvaltının Önemi

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, günün en önemli öğünü olan kahvaltının sağlıklı yaşam için kritik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Sabah 6-8 arasında yapılan erken kahvaltının, kalp krizi ve kanser gibi ciddi hastalıkların riskini azalttığını belirten Göral, kahvaltının vücut sağlığı üzerindeki olumlu etkilerini anlattı.

Sabah Kahvaltısı Kalp Sağlığını Koruyor

Prof. Dr. Göral, yapmış olduğu açıklamalarda sabah kahvaltısının biyolojik saatin düzenli çalışmasını sağlayarak yaşam kalitesini artırdığını ve ömrü uzattığını belirtti. Bilimsel çalışmalar, sabah 6-8 arasında yapılan kahvaltının kalın bağırsak kanseri, kalp krizi, damar sertliği ve obezite gibi hastalıkların riskini azalttığını göstermektedir.

“Çocuklar İçin Kahvaltı Önemli”

Prof. Dr. Göral, özellikle çocuklar için kahvaltının önemine dikkat çekerek, kahvaltı yapmayan çocukların derse odaklanma sorunu yaşayabileceğini ve enerji seviyelerinin düşük olabileceğini ifade etti. Kahvaltıda yumurta, sebzeler, tam tahıllı ekmek ve zeytin gibi besinlerin bulunması gerektiğini belirten Göral, hazır meyve suları ve fast food ürünlerinden kaçınılması gerektiğini vurguladı.

“Akşam Yemeğini Erken Bitirin”

Prof. Dr. Göral, akşam yemeklerinin de sağlıklı bir yaşam için önemli olduğunu belirterek, akşam yemeğinin yatmadan en az 5 saat önce kesilmesi gerektiğini ve hafif yiyecekler tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Sağlıklı bir yaşam için kahvaltı ve akşam yemeği düzenine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Göral, bu alışkanlıkların sağlıklı ve mutlu bir yaşam için önemli olduğunu belirtti.

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.