Karadeniz’de Yabancı Cisim Ameliyatıyla Sağlığına Kavuştu

Fatma Karabacak, Akciğerinde Yabancı Cisim Olduğunu Fark Etti!

Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Fatma Karabacak, sık sık akciğer enfeksiyonu geçirmesi üzerine Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu akciğerinde yabancı cisim olduğu belirlendi.

Başhekim Prof. Dr. Celal Tekinbaş ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı operasyonla Karabacak, akciğerindeki “karayemiş çekirdeği” nedeniyle yaşadığı sorundan kurtuldu. Prof. Dr. Tekinbaş, ameliyat sonrasında yaptığı açıklamada, cismin akciğerin orta tarafını tıkayarak balgamın birikmesine sebep olduğunu ve bu durumun sürekli enfeksiyona yol açtığını belirtti.

Yabancı cisim aspirasyonuna dikkat çeken Prof. Dr. Tekinbaş, her yaş grubunda görülebileceğini vurgulayarak, ani öksürük ve benzer belirtilerde doktora başvurmanın önemine dikkat çekti. Karabacak’ın sağlığına kavuşmasının sevincini yaşayan ailesi, hastanenin ilgili birimlerine teşekkür etti.

Kaynak: AA / Meltem Yılmaz Karakurum – Sağlık

Related Posts

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Şifalı olduğuna inanılıyor, turistlerden yoğun ilgi görüyor: Uzmanlardan ‘şifalı su’ uyarısı!

Trabzon’da yerli ve yabancı turistler, halk arasında ‘şifalı su’, ağızda bıraktığı acı tat nedeniyle ‘acı su’ olarak da adlandırılan mineralli suların bulunduğu kaynaklara rağbet gösteriyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden (KTÜ) Prof. Dr. Fatma Gültekin, su kaynaklarının analizleri yapılmadan kullanılmasının riskli olduğunu belirterek, “Su içerisinde fazla bulunan iyonlar, ağır metaller, çevredeki insani faaliyetler sonucu suya karışan zararlı parametrelerden dolayı da sağlık açısından sakınca yaratabilir” dedi.

En fazla o yaş grubu risk altında: KKKA hastalığı tedavisi nedir?

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazif Elaldı, ülke genelinde kenelerden bulaşan Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalananların en az yüzde 95’inin sağlığına kavuştuğunu bildirdi.

Mangal keyfi sağlıktan etmesin! Et yanarsa tüketmeyin, resmen kansere davetiye

Ülkemizde bayram denilince akla ilk gelenin mangal olduğunu söyleyen Diyetisyen Banu Özbingül Arslansoyu, yanlış pişirilen etlerin kansere davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti.

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

“Kurban etini hemen poşetlemeyin” uyarısı

Şok diyet tuzağına düşmeyin! Formda olmak için tabağınızı renklendirin

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte pek çok kişi fit bir vücuda sahip olmanın yollarını arıyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Bensu Enyüksek, yaza formda girmenin 7 etkili yolunu anlattı.